Pobieranie projektu z repozytorium googlecode

2014-03-04 18:25

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Witam! Chciałem pobrać projekt z tego linku http://android-in-practice.go[...]/trunk/ch07/MyMoviesDatabase/ (przykład z książki android w praktyce). W jaki sposób zrobić to na Win8? Próbowałem najpierw programem git bash (niby odpowiednik git na linuxie), jednak gdy wpisuje

git clone http://android-in-practice.go[...]/trunk/ch07/MyMoviesDatabase/
otrzymuje komunikat "nie znaleziono repozytorium". Zainstalowałem svn, jednak on tutaj nie chce się nawet odpalić(zamyka się po otwarciiu). Jak najłatwiej to pobrać bez zbędnej grzebaniny? Dodam że jeśli chodzi o systemy kontroli wersji jestem zielony...

Pozostało 580 znaków

2014-03-04 18:53
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 5 minut temu

To jest repozytorium SVNa i coś kręcisz bo Tortoise spokojnie to repo otwiera ;]


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-03-04 19:43

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

W załącznikach obrazek z "Git Bash". Z svn nie wkleję bo okno mi się w ogóle nie otwiera. Czyli że coś jest źle skonfigurowane? ;)

Pozostało 580 znaków

2014-03-04 19:49
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 5 minut temu

0

o_O? Czego w moim poście nie zrozumiałeś? To nie jest repozytorium gita tylko SVNa.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
edytowany 1x, ostatnio: Shalom, 2014-03-04 19:49

Pozostało 580 znaków

2014-03-04 19:58

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Ok, już rozumiem. Pobrałem TortoiseSVN i już wszystko działa. Dzięki za pomoc ;)

Pozostało 580 znaków

2014-03-04 23:35

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

0

Na windowsie zawsze można użyć prostego programu: http://downloadsvn.codeplex.com/


Limitations are limitless

> ##### Ola Nordmann napisał(a)
> Moim językiem ojczystym jest C++ i proszę uszanować to, że piszę po polsku.

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0