Błąd w programie - "[Error] ld returned 1 exit status"

0

Witam mam problem z programem i pokazuje mi błąd [Error] ld returned 1 exit status. Program masz rekurencyjnie szukać największe i najmniejsze elementy. Zobaczcie co jest źle i w miarę możliwości poprawcie, bardzo proszę.

 
#include <iostream>

using namespace std;

int rek(int x[], int i,int j,int max,int min)
{
	int k, max1, max2, min1, min2;
	cin>>i>>j;
	if(i==j)
	{
		max=i;
		min=j;
	}
	else
	{
		if(i++==1)
		{
			if(x[j]>=x[j])
			{
				max=i;
				min=j;
			}
			else
			{
				max=j;
				min=i;
			}
		}
		else
		{
			k=(i+j)/2;
			rek(x, i, k, max1, min1);
			rek(x, k++,j,max2,min2);
			if(x[max1]>=x[max2])
			{
				max=max1;
			}
			else
			{
				max=max2;
			}	
			if(x[min1]<=x[min2])
			{
				min=min1;
			}
			else
			{
				min=min2;
			}
		}
	}
	return 0;
	cout<<rek;
}

1

Brak funkcji main().

0

W którym miejscu ją dodać?

0

Gdzie chcesz. Ale jeżeli dodasz nad tą funkcją to musisz tą funkcję wcześniej zadeklarować. Jeżeli dodasz niżej to nie musisz.

0

@mikus933 ale rozumiesz chyba ze napisałes funkcję KTÓREJ NIGDZIE NIE WYWOŁUJESZ? Musisz to zrobić właśnie w funkcji main(). Poza tym :

return 0;
cout<<rek;

WTF? Po pierwsze żadna instrukcja za return sie nie wykona bo return wyjdzie ci z tej funkcji. Po drugie co tu niby chciałeś wpisać skoro jedyne rek w twoim kodzie to nazwa funkcji?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1