Jak zlikwidować znak spacji z wyniku?

0

Mam takie pytanie mianowicie mam taki kod:

 <?php
		$site = ('http://www.pkt.pl/ubezpieczenia/4-1/');


		$opti  = array('http' => array('user_agent' => 'Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0'));
		$cont  = stream_context_create($opti);
		$resp = file_get_contents($site, false, $cont);

		preg_match_all('#<div class="remes">\s*Znaleziono:\s(.+?)\s*wyników dla\s*<h1>#', $resp, $strok);
		
		
		$str = str_replace(' ' ,'', $strok[1][0]);
		
		echo ($str);

?>

I daje mi wynik 16 042 zamiast 16042 i nie potrafię zmusić tego cholerstwa by mi usunęło znak spacji.. Jak dam jakąś inną stronę gazeta.pl onet.pl tam nie ma problemu wszystkie dane mi przekształca i likwiduje spacje tutaj na pkt nie da się... Gdzie leży problem ?? Próbowałem \s,\s*,'/\s/ms' nic nie działa...

1

problem z kodowaniem wielobajtowym.

$l = $strok[1][0];
$str = preg_replace('@\s@u', '', $l);
echo ($str);
0
dzek69 napisał(a):

problem z kodowaniem wielobajtowym.

$l = $strok[1][0];
$str = preg_replace('@\s@u', '', $l);
echo ($str);

Dziękuję działa super... cały dzień z tym walczyłem...

0

A mam jeszcze takie pytanie jak mam taki kod

                             preg_match_all('@<p class="orange">Adres:(</p>\s*<br\/>[0-9]{2}\-[0-9]{3} |</p>\s*)(.+?)\s*(<br\/>|</li>)@', $response2, $uli);

                            
                            if ($uli[2][0] == '')
                            $ulica = ('brak');
                            else
                            $ulica = ($uli[2][0]);    

I załóżmy że ani jeden warunek ani drugi nie jest spełniony i tej ulicy nie ma podanej w ogóle to dostaję błąd Notice: Undefined offset: 0 in C:\wamp\www\test2\generuj.php on line 394 czyli ja rozumuje to tak że nie znaleziono tablicy [2][0] a jest tylko pusty wynik czyli tablica wygląda tak:

Array
(
    [0] => Array
        (
        )

    [1] => Array
        (
        )

)

jak to obejść? żeby nie kombinować z następnym wyrażeniem ?? Bo teraz szukam na jakim wyniku się wywaliło szukam odcinka gdzie powinna być ulica wycinam kawałek i z tego wyrażenia pobieram spację i wtedy działa...
Po prostu chcę że jeśli preg_match_all zwróci mi pustą tablicę żeby napisało mi brak... Dołożenie do if kolejnego sprawdzania załóżmy if ($uli[0] == '') nie powiedzie się bo jak wyrażenie będzie spełniać wymaganie to tej samej wartości [0] nie będzie i koło się zamyka ;/

1

isset

0
dzek69 napisał(a):

isset

Dzięki o to mi chodziło no cóż ponad miesiąc nauki jednak człowiek jeszcze mało wie ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1