Kalendarz Android plus WWW

0

Skoro temat został usunięty i mam go napisać tutaj, to napiszę prościej nie dam rady napisać
nie wiem dla czego kazaliście mi w dziale PHP ale jak chcecie to piszę.

Potrzebuje Kalendarza "Gotowca" obojętne czy to w PHP czy Java, którego po prostu zainstaluje na serwerze www "Serwer stoi na Debianie" i dodatkowo aby android się z nim łączył poprzez APLIKACJE nie przeglądarkę,

przykład kalendarz GOOGLE który jest w poczcie Gmail oraz jako aplikacja Android

Pytanie czy istnieje jeszcze jakieś gotowce poza tym od Google.

Mam nadzieję ze teraz czytelniej.

0

Szczerze wątpię żeby takie coś istniało. I nie rozumiem czemu nie chcesz z androida łączyć się przez przeglądarkę.

0

Nie wiem czemu to nie moje wymaganie :)

0

Może byś to bardziej rozwinął, możesz to napisać samemu ? Jakie funkcje ma mieć ten kalendarz ? przechowywanie informacji tylko ?

0

Samemu raczej odpada ponieważ nigdy w życiu nie pisałem na androida i za łatwe to też pewnie nie jest. no nic mówi się trudno dziękuje za chęci Panowie

0

przykład kalendarz GOOGLE który jest w poczcie Gmail oraz jako aplikacja Android

No właśnie. Masz osobną aplikację webową i osobną aplikację Androidową. Zapewne jest jakieś API np RESTowe, z którego korzysta aplikacja Androidowa, a może i obydwie (np wersja webowa może korzystać z poziomu JavaScriptu).

0
androkalendar napisał(a):

Samemu raczej odpada ponieważ nigdy w życiu nie pisałem na androida i za łatwe to też pewnie nie jest. no nic mówi się trudno dziękuje za chęci Panowie

Jeśli ten webowy kalendarz byłby napisany zgodnie z jakimś backend-as-a-service i wystawiał wszystko przez RESTa to może nie byłoby to aż takie trudne.

0

Proponuje zainstalować http://owncloud.org i synchronizować kalendarz. Sam mam takie coś zrobione i śmiga bez problemu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1