Wątek zablokowany 2014-10-17 08:49 przez dzek69.

Nie mogę dodać plików do repozytorium

0

Mam taki problem dopiero zaczynam przygode z svn i nie mogę dodać pliku do repozytorium

wpisuje komendę

svn add plik.php to dostaje komunikat
svn: E155007: 'sciezka do katalogu' nie jest kopią roboczą

Jak analogicznie próbuje dodać ten sam plik tylko z protekołem

svn add file://sciezka
do dostaje coś takiego

svn: E205000: 'file://var/www/beta_leki/index.php' is not a local path

dodanie znaczników <code> i <quote> + usunięcie prefiksu z tytułu wątku - fp

0

a czy katalog w którym to robisz jest wersjonowany?

0
Koziołek napisał(a):

a czy katalog w którym to robisz jest wersjonowany?

Co to znaczy wersjonowany

0

@tomi0001 ale zanim zrobisz add na jakimś pliku to musisz sprawić że ten katalog jest wersjonowany, dopiero potem możesz coś dodawać i commitować!
http://stackoverflow.com/questions/2152454/how-to-start-an-svn-project-from-the-command-line

0

Tam jest taka instrukcja
cd [my project dir]
svn import -m "First Check-in" svn://[SubversionRunningMachine]/[ProjectName]/trunk
Zaminiłem ją na takie coś
svn import -m "First Check-in" svn://127.0.0.1/beta_leki

To mi zwraca
svn: E000111: Unable to connect to a repository at URL 'svn://127.0.0.1/beta_leki'
svn: E000111: Nieudane połączenie z hostem '127.0.0.1': Połączenie odrzucone

0

A masz postawiony serwer SVNa pod takim adresem? Domyślam się że nie... Jeśli stworzyłeś repo lokalnie na dysku jako strukturę plików to zamiast svn:// daj file://

0

Teraz zwraca mi to

svn: E170000: Unable to connect to a repository at URL 'file://var/www/beta_leki'
svn: E170000: Nie można utworzyć połączenia w sesji ra_local do URL-u
svn: E170000: Lokalny URL 'file://var/www/beta_leki' zawiera nieobsługiwaną nazwę hosta

0

No to czas porzucić klikanie z konsoli, zainstalować tortoise svna i pozbyć się problemów.

0

Ja mam dziwne wrażenie, że robisz coś bez zrobienia czegoś i uparcie starasz się to pomimo tego zrobić... Masz w ogóle założone repozytorium svn? Jak go zakładałeś? Może zacznijmy od samego początku, a nie od dodawania plików do repo, którego może wcale jeszcze nie istnieje... :(

Z tego co widzę, to robisz jakieś dziwne "myki" dość losowo wybierając to co robisz i dziwne "kwiatki" z tego powstają w rodzaju:
svn add file://sciezkaTak to nic z tego nie będzie... Może zobacz jeszcze raz ten kurs/poradnik z którego korzystasz... punkt po punkcie, nie przeskakując nic...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1