Funkcja pobierająca kod z pliku i używająca go jak części własnego kodu

Monek
2013-11-26 17:14
Monek
0

Witam, otoz nie moge wymyslic funkcji, ktora bedzie pobierala kod z pliku i uzywala go jak części własnego kodu(uzywala funkcji i procedur wpisanych w tym pliku). Bo z wypisaniem na ekran nie ma zadnego problemu, tylko nie wiem co można zrobić by używać tego kodu - żeby po prostu był wykonywany.

Pozostało 580 znaków

2013-11-26 17:22

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Łódź

0

Niedawno było tutaj takie pytanie ale po cholerę szukać...
Dodatkowy plik tekstowy

Pozostało 580 znaków

2013-11-26 17:35
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 25 minut temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Pobierała jako "z internetu" czy korzystała z danego pliku, który już jest lokalnie dostępny?


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2013-11-26 17:35

Pozostało 580 znaków

Monek
2013-11-26 17:47
Monek
0

pobierala z pliku na dysku. Tylko mam jeden problem- nie moge uzyc funkcji include(zabronione przez wykladowce). Czy mozna to jakos obejsc?

Pozostało 580 znaków

2013-11-26 17:49
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 25 minut temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Użyć modułów lub specjalnych przełączników kompilatora, inaczej się nie da.


Myślę, że jemu chodzi o wczytanie zawartości pliku podczas działania programu i wykonaniu kodu, jaki zapisany jest w tym pliku - coś jak kompilacja; Jakby miał swój parser kodu napisać i "kazać " programowi wykonać ten kod z pliku; Hardcore :D - furious programming 2013-11-26 23:36

Pozostało 580 znaków

2013-11-26 23:40
Moderator Delphi/Pascal

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Tuchów

0
Monek napisał(a)

Czy mozna to jakos obejsc?

Tak na szybko? Skorzystaj z {$I} - to nie {$INCLUDE}.


edytowany 3x, ostatnio: furious programming, 2013-11-26 23:42

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0