Wątek zablokowany 2014-10-17 08:51 przez dzek69.

Jak się podłącza ckeditor na stronę?

0

Mam takie problem nie wiem jak się podłącza ckeditor na stronę wkleiłem coś takiego, ale nie działa.

<head>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.1/jquery.min.js" type="text/javascript"></script> <script src="./ckeditor/ckeditor.js" type="text/javascript"></script>
<script src="./ckeditor/adapters/jquery.js" type="text/javascript"></script>
</head>
<body>
<script language="javascript">
        $(document).ready(function(){
            $('textarea').ckeditor({ height : 500 });
        });
</script>
</body>
<form action=as method=post>

<textarea name=sad></textarea>

</form>
1
<script src="./ckeditor/ckeditor.js" type="text/javascript"></script>
<script src="./ckeditor/adapters/jquery.js" type="text/javascript"></script>

Zaczęłabym od podstaw - czy w folderze z tym plikiem html znajduje się folder ckeditor? :) Czy zawiera te pliki?
Jeśli tak, to sprawdź, czy się ładują na stronie - Chrome ctrl+shift+i zakładka Sources i patrzysz, czy się załadowały te pliki. W zakładce Network powinny być na czerwono ze statysem 404, jeżeli ich brakuje.
Następnie patrzysz, czy coś się pojawia w zakładce Console - może jakieś błędy?
Jak nie ma błędów, to ustaw breakpoint w twojej funkcji i sprawdź, czy w ogóle tam trafia.

0

Te dwa pliki się załączyły, a w folderze tym z którego odpalam stronę jest folder ckeditor i nie ma żądnych błędów

A jak mam ustawić breakpointa jakiejś funkcji

usunięcie cytowania całego poprzedniego posta - fp

0

W zakładce Sources otwierasz plik, który cię interesuje i ustawiasz breakpoint przez kliknięcie na numerze linii.

0
aurel napisał(a):

W zakładce Sources otwierasz plik, który cię interesuje i ustawiasz breakpoint przez kliknięcie na numerze linii.

Ja korzystam z firefoxa więc nie wiem gdzie jest zakładka Sources. Ja tego kodu nie pisałem więc skąd mam wiedzieć jaka to będzie linia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1