Głupi kłopot z kompilatorem (MinGW)

0

Witam,
ostatnio przeniosłem się ze starego Dev-Cpp na CodeBlocks + MinGW(instalowany oddzielnie ).

Próbuję w nim skompilować moją dll'elkę ,ale wyskakuje bezsensowny błąd:

C:\Users\user\Documents\Codeblocks\projekt\main.cpp||In function 'bool DllMain(HINSTANCE, unsigned int, void*)':
C:\Users\user\Documents\Codeblocks\projekt\main.cpp|79|error: declaration of C function 'bool DllMain(HINSTANCE, unsigned int, void*)' conflicts with
c:\_MinGW\include\winbase.h|1051|error: previous declaration 'BOOL DllMain(HINSTANCE, DWORD, LPVOID)' here 

Toolchain jest ustawiony na _MinGW/bin. Próbowałem też zbudować za pomocą kompilatorów umieszczonych w C:_MinGW\mingw32\bin ,ale wyskakuje jeszcze inny błąd:

g++.exe: error: unrecognized command line option '--no-export-all-symbols'
g++.exe: error: unrecognized command line option '--add-stdcall-alias' 

Proszę o pomoc, chce się zająć kodem, a od tych kompilatorów dostaję białej gorączki.

0

BOOL w WinApi to chyba int, zmień Twoją definicję na zgodną. Najlepiej używaj zgodnych typedefów zamiast je podmieniać na typy wynikowe.

0
kq napisał(a):

BOOL w WinApi to chyba int, zmień Twoją definicję na zgodną. Najlepiej używaj zgodnych typedefów zamiast je podmieniać na typy wynikowe.

Racja dzięki,
usunąłem ten błąd ale pojawił się inny...już znajomy:

g++.exe: error: unrecognized command line option '--no-export-all-symbols'
g++.exe: error: unrecognized command line option '--add-stdcall-alias' 

Co z tym zrobić?

0

Dobra, wszystko działa. Zapomniałem, że kiedys wpisałem te komendy w opcjach projektu:P To było pod Deva i jego wersje mingw.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1