Czy stronę internetową da się stworzyć TYLKO w JavaScript?

0

Tak jak w pytaniu.Pytam się,bo nazwa jakoś mi się podoba,i planuje się go nauczyć.
A jeśli się nie da,to jaki język najlepszy do stworzenia strony?HTML,Perl czy jeszcze jakiś inny?

1

Strony tworzy się tylko i wyłącznie przy użyciu HTMLa (treść) i CSSa (wygląd) (są jakieś preprocesory, ale z racji, że przeglądarka ostatecznie otrzymuje i tak HTML/CSS, to tak napisałem). Cała reszta służy do interakcji strony z użytkownikiem po stronie użytkownika (JavaScript) lub po stronie serwera (praktycznie każdy istniejący język, JS też). Więc pytanie co chcesz uzyskać. Przy pomocy tylko HTMLa i CSSa zrobisz stronę, która będzie jak kartka papieru. Będzie coś wyświetlała (oraz będzie mogła zawierać parę animacji). Natomiast jeśli chcesz by to był jakiś serwis z dynamiczną treścią to musisz użyć przynajmniej JSa po stronie użytkownika. Natomiast jeśli chcesz mieć jeszcze jakąś komunikację z DB, jakieś API, etc. to musisz użyć czegoś po stronie serwera - i tu masz dowolność, aczkolwiek całkowicie subiektywnie zaproponuję Ci Rubiego i Railsy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1