JTable nie wyświetla się w JFrame

0

Witam,

Mam taki mały problem ,

Klasę JFrame i klasę JTable ,

Gdy dodaję obiekt table do ona wyświetla się białe puste pole

Podsyłam dwa kody

import java.awt.BorderLayout;

import javax.swing.*;
import javax.xml.crypto.Data;

    public class window extends JFrame {

    public static void main(String[] args) {
        // Okno
        window okno = new window();
        okno.setSize(1024, 768);
        okno.setVisible(true);
        okno.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        okno.setLocationRelativeTo(null);
        //Menu Głowne
        JMenuBar menu = new JMenuBar();
        //Kategorie menu
        JMenu file = new JMenu("File");
        menu.add(file);
        //Podmenu
        JMenuItem open = new JMenuItem("Otwórz");
        file.add(open);
        JMenuItem save = new JMenuItem("Zapisz");
        file.add(save);
        JMenuItem exit = new JMenuItem("Wyjdź");
        file.add(exit);

        //Pokaz okno
        okno.setJMenuBar(menu);

        // Table
        JTable table = new JTable();
        okno.add(table);
        okno.getContentPane().add(BorderLayout.CENTER,table);
    }
}

Oraz JTable

import java.awt.*;

import javax.swing.*;

public class table extends JFrame {

    JTable table;

    public table(){
        JTable table = new JTable();
        setLayout(new FlowLayout());
        Boolean status = true;
        String[] columnNames = {"Data Wyjazdu","Data Powrotu","Kraj","Umiejscowienie","Cena","Status"};

        Object[][] data = {
                {"21-10-2013","01-11-2013","Polska","Morze","Cena",status}  
        };

        table = new JTable(data,columnNames);
        table.setPreferredScrollableViewportSize(new Dimension(1024,100));
        table.setFillsViewportHeight(true);

        JScrollPane scrollPane = new JScrollPane(table);
        add(scrollPane);
    }
}

Proszę o pomoc

dodanie znaczników <code class="java"> + lekkie sformatowanie kodu - fp

0

pierwsza rada, chyba najbardziej pomocna, wyrzuć ten kod i zacznij od nowa...
w metodzie main tworzysz obiekt JTable, który nic nie zawiera

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0