Sortowanie na odwrót listy

0

Witam, robię menu w którym używam nav i ul, ale coś jest dziwnego, bo muszę wpisywać na odwrót, aby było w normalnej kolejności. Tzn mam 1, 2, 3, 4, 5, to aby zostały one tak wyświetlone, muszę wpisać, 5, 4, 3, 2, 1. Teraz także, jak chcę, aby oba divy z menu, były obok siebie, to wywalają się pod siebie, albo nad siebie, także w odwrotnej kolejności... Czy ktoś ma pomysł, jak temu zaradzić?

kod html

<section id="menu_bar">
                	<nav id="main_menu">
                        <ul>
                            <li style="margin-right: 0px;"><a href="">5</a></li>
                            <li><a href="">4</a></li>
                            <li><a href="">3</a></li>
                            <li><a href="">2</a></li>
                            <li><a href="">1</a></li>
                        </ul>
                    </nav>
                    <nav id="user_menu">
                        <ul>
                            <li style="margin-right: 0px;"><a href="">2</a></li>
                            <li><a href="">1</a></li>
                        </ul>
                    </nav>
                </section>

kod css

menu_bar {

}

#user_menu {
	height: 35px;
	float: left; 
}

#main_menu {
	height: 35px;
	float: left;
}

#main_menu ul, #user_menu ul {
	margin-top: 15px;
	padding-bottom: 10px;
}

#main_menu li, #user_menu li {
	font-family: 'Open Sans',sans-serif;
	font-size: 20px;
	display: inline;
	color: #fff;
	float: right;
	margin-right: 20px;
	list-style: none;
}

li a, li a:visited {
	color: #fff;
	text-decoration: none;
}

li a:hover {
	color: #999;
}
0

W "#main_menu li" zmień float:right na float:left i kolejność powinna być ok.

0
mk napisał(a):

W "#main_menu li" zmień float:right na float:left i kolejność powinna być ok.

Racja, dzięki... Zapomniałem, żeby ustawić przyklejenie dla diva, a nie dla li.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1