Wybieranie lini z pliku txt

0

Witam ! Mam do was bardzo ważną sprawę potrzebuję pozmieniać troszkę w swoim programie ma on wyświetlać do pliku na przemian linie , mam dwa pliki txt z których linie są pobierane , zapisywanie ma jeden plik txt
Zamieszczę kawałek kodu proszę o przerobienie go . Musi być użyty EOF .

while (!odczyt2.eof())
{
   (getline(odczyt2, l2 ));
   zapis << l2 <<"\n";
}

if (!odczyt1.eof())
{
   (getline(odczyt1, l1 ));
   zapis << l1 << "\n ";
}
0

Mógłbyś swojego posta po polsku?

0
Patryk27 napisał(a):

Mógłbyś swojego posta po polsku?

Hm ? Nie jest po polsku xD ?

Okej więc tak . Mam program który wczytuje sobie dwa pliki tekstowe i jeden zapis .
Z tych dwóch plików mają zostać pobrane linie z jakimiś tam wartościami , chciałbym by wypisywał te linie na przemian z jednego i z drugiego pliku .
Najlepiej by było gdyby zostało zadeklarowane eof . Mogę podesłać cały kod ale to chyba wystarczy co dałem wyżej ma być cos takiego.
Pierwszy eof działa dobrze lecz nie wiem jak zrobić drugi by poprawnie wyświetlał wartości.

0
while((getline(odczyt2,l2))||(getline(odczyt1,l1)))
  {
   if(!odczyt2.eof()) zapis<<l2<<"\n";
   if(!odczyt1.eof()) zapis<<l1<<"\n ";
  }
0
_13th_Dragon napisał(a):
while((getline(odczyt2,l2))||(getline(odczyt1,l1)))
  {
   if(!odczyt2.eof()) zapis<<l2<<"\n";
   if(!odczyt1.eof()) zapis<<l1<<"\n ";
  }

Własnie! o takie cos mi chodziło nawet tak wczesniej zrobiłem :>
Program ma wypisywać na przemian linie z dwóch plików a on to robi tak ze najpierw
wypisuje wszystko z jednego pliku a pozniej z drugiego nie o takie cos mi chodziło
sorki ze tak mecze ale sam nie moge sobie poradzic z tym

0

Ktoś pomoże ?

1

Odpal to:

getline(odczyt2,l2);
zapis<<l2<<"\n";

i zastanów się czemu cały plik poszedł a nie tylko jeden wiersz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1