Indy, 302 Moved Temporarily albo Found a odpowiedź

0

Witam.
Mam taki problem próbuje przy pomocy INDY.POST przesłać formularz . Ale wywala mi błąd 302 Moved Temporarily.
Po wysłaniu formularza PHP mam za zadanie przekierować przeglądarką na inny adres. Pewnie dla tego mam błąd 302.
I moje pytanie brzmi czy da się jakoś za pomocą indy odebrać (uzyskać w odpowiedzi ten adres) ?.

Taki mam kod, może coś źle robię :

Input := TStringStream.Create('');
reguest := TStringStream.Create('');
Input.WriteString('pole=aaaa');
Input.WriteString('&pole2=aaaa');
idhttp1.Request.ContentType := 'application/x-www-form-urlencoded' + #10#13;

try
  idhttp1.Post('http://xxxxxxx.pl/formu.php',input,reguest);
finally
  memo1.Text := reguest.DataString;
  input.Free;
  reguest.Free;
end;

Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

0

Uwaga: Pytanie o www.google.pl
Zapewne dlatego warto udzielać odpowiedzi, bo każdy ją zna.

0

Jak wiesz coś na ten temat to podziel się informacjami :)

Z wielką przyjemnością!
Jest taka strona która pozwala wyszukać interesujące cie informacje: www.google.pl
Polecam z niej skorzystać, bo szybciej znajdziesz odpowiedź jeżeli potrafisz tego użyć niż zapytać na forum.

2
IdHTTP.HandleRedirects:= True
0

Jak dobrze poszukasz to w Google znajdziesz odpowiedzi na 99% pytań zadawanych na tym forum dlatego nie wiem czy warto by to forum istniało, bo może mija to się z celem wszystko jest w Google

Jeżeli odpowiedzi na wszystkie pytania byłyby na googlach, to nikt normalny by nie używał forów, bo przecież na google można znaleźć szybciej. Więc albo ludzie są idiotami, albo tak nie jest. Ja zakładam jedyną poprawną odpowiedź czyli oba naraz.

Jeżeli uważasz że wiedza to to samo co praktyka, to widać że jesteś programistą tylko na papierze.

0

Na papierze to ja jestem ślusarz-mechanik więc proszę mnie tu od programistów nie wyzywać ponieważ programuję hobbystycznie a od pewnego czasu wykonuję dość poważne zlecenia. To napisałem nawiązując do tego że fora i inne strony istnieją i znikają np. forum winapi.org na którym wiele odpowiedzi na różne sensowne pytania zostało udzielonych (w tym swego czasu ja tam byłem aktywny) ale już nie znajdziesz bo po prostu już nie istnieje.

0

Na papierze to ja jestem ślusarz-mechanik więc proszę mnie tu od programistów nie wyzywać ponieważ programuję hobbystycznie a od pewnego czasu wykonuję dość poważne zlecenia.

Nie taki mój zamiar, ale twoje twierdzenia na takie coś wskazują.

To napisałem nawiązując do tego że fora i inne strony istnieją i znikają np. forum winapi.org na którym wiele odpowiedzi na różne sensowne pytania zostało udzielonych (w tym swego czasu ja tam byłem aktywny) ale już nie znajdziesz bo po prostu już nie istnieje.

Tylko że mi się wydaje że dokumentacja Indy nie wyparowała nagle ze wszystkich HDD. Serio, tutaj nawet wystarczy Ctrl+Spacja jeżeli ma się czas na przeglądanie wszystkich właściwości komponentu. A nowych należy uczyć samodzielności a nie polegania na forach, które jak sam stwierdziłeś znikają.
Ja doskonale wiem, że milej jest udzielić odpowiedzi, ale to nie popłaca. Pytacz będzie tak samo głupi jak był i będzie robić kod z klocków 'które coś robią, ale nie wiem jak'. I potem on ma coś nowego wymyślić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1