Podwójne kliknięcie zeruje pola

0

Mam pytanie, jak można w ASP.net zerować pola za pomocą jednego przycisku, który oblicza ale i też zeruje pola na wartość 0?

Mam napisane tak:
private button1_click .....

{

tu mam obliczenia

}
Znalazłem coś takiego na stronie msdn:
private void Button1_DoubleClick(Object sender, EventArgs e) {

tu zerowanie jest

}

to wystarczy aby zerowało pola?

0

Owszem, ale jak sprawdzę, to znowu zadam pytanie, to odpowiedź może brzmieć przykładowo tak:
A po co dajesz private void w kodzie przycisku button1_Click??? Lub podobne takie pytania. Dlatego pytam.

0

No to w metodzie daj te obliczenia i zaraz po obliczeniu wyzeruj pole, co za problem? Wyzeruj czyli wstaw pusty ciąg "" albo wartość 0 czy co tam chcesz.

0

Teraz jestem na innym kompie, ale napisałem konwersję liczb do innych systemów. I to napisałem w If else. Gdzie w else jest wyłączenie aktywnych pól. Ja tylko pytam czy dobrze rozumiem, gdy dam w metodzie private void Button_click kolejną private void z podwójnym kliknięciem, gdzie następuje zerowanie.
O to mi chodzi.
Nie zamierzam pytać o coś 10 razy.

0

Chcesz w metodzie dać następną metodę? o.O Możesz wywołać z tej pierwszej tą drugą, która zeruje, ale to bez sens robić metodę dla jednej instrukcji. Nie do końca wiem o co Ci chodzi, bo nie umiesz dokładnie wytłumaczyć.

0

Dobra, na razie zrobię inaczej. Bez podwójnego kliknięcia a z blokadą przycisku, gdzie trzeba uruchamiać za każdym razem aplikację. Jeszcze jedno, to program webowy na zaliczenie, ale dobrze nie doczytałem treści zadania. Teraz wiem, jak napisać;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1