Witam,
chciałbym się was zapytać jak można napisać konwersję aby za pomocą jednego przycisku konwertowało z dowolnego pola TextBox na inny system.
Mam 4 pola textBox decimal, Hex, octal i bin.
Jeżeli wpiszę w pole decimal dowloną liczbę np: 100, to chciałbym aby po kliknięciu przycisk konwertowało w innych polach. I na odwrót, czyli w polu bin wpiszę 111101, i pojawia się liczba w innych polach.
Wyczytałem, że to robi się w try catch lub za pomocą case i napisałem coś takiego:
Przycisk button_click:

 
private bool konwersja  = false;
        private void TextBox_TextChanged(object sender, EventArgs e)
        {

            if (konwersja) return;
            konwersja = true;


            TextBox kon = sender as TextBox;

 
            long value = 0;
            try
            {
                switch (kon.text)
                {
                    case "TextBox1":
                        value = long.Parse(source.Text);
                        break;
                    case "TextBox2":
                        value = Convert.ToInt64(source.Text, 16);
                        break;
                    case "TextBox3":
                        value = Convert.ToInt64(source.Text, 8);
                        break;
                    case "TextBox4":
                        value = Convert.ToInt64(source.Text, 2);
                        break;
                    
                }
            }
            catch (Exception ex)
            {
                Label.Text = " nie wprowadziłeś liczby!";
            }


Też wyczytałem że jest Convert.ToInt64(nazwa_pola.Text, 2). To String();
Czy takie coś jest dobrze napisane?