Aplikacja okienkowa - jakie biblioteki?

0

Cześć, wydaje mi się, że już dość dobrze ogarniam C++ w konsoli. Obecnie przymierzam się do napisania aplikacji okienkowej, która będzie działać i wyglądać podobnie do tej:
Tutaj moje pytanie: czy może mi ktoś podpowiedzieć jakimi bibliotekami powinienem się zainteresować by napisać podobną aplikację?
Chodzi mi głównie o wykresy i możliwość wpisywania i zmiany wartości w polach na ekranie.

Czy może ktoś stwierdzić, czy ta aplikacja jest napisana w WinApi, QT czy jeszcze czymś innym? :/
Jak bardzo skomplikowane to będzie? :/ - Z uwagi na brak doświadczenia nie mam wyczucia a chciałbym być tego świadomy :)
Z góry dzięki za pomoc!

0

W WinAPI to te wyniki można przedstawić w ListView, a wykres hmm. tylko SetPixel mi przychodzi do głowy. Serio to jest dość szybkie (SetPixel), bo robiłem tym kiedyś w oknie "śnieżący telewizor" :)

0

Aplikacja z filmiku napisana jest w Windows Forms.
Zalecanym językiem dla WinForms jest C#, ale można pisać też w C++/CLI.

Ale nie musisz małpować po innych, możesz napisać w czymkolwiek ;-)

0

Dzięki za odpowiedzi :)

Azarien napisał(a):

Aplikacja z filmiku napisana jest w Windows Forms.
Zalecanym językiem dla WinForms jest C#, ale można pisać też w C++/CLI.

Ale nie musisz małpować po innych, możesz napisać w czymkolwiek ;-)

Tak też zrobię ;) - i tak zamierzałem przymierzyć się do QT - mam nadzieję, że nie jest to jakoś zbyt hardcorowe ;-)

0
Azarien napisał(a):

... Zalecanym językiem dla WinForms jest C# ...

BigBoy napisał(a):

Dzięki za odpowiedzi :) Tak też zrobię ;) - i tak zamierzałem przymierzyć się do QT

  • Najprościej pójść prosto.
  • Też tak zrobię, skręcę na lewo.
0

Jak będziesz pisał w Qt to żebyś 40 minut nie szukał generowania zdarzeń tak jak ja, tam są sygnały - klikasz prawym na kontrolce i Przejdź do slotu -> Wybierz sygnał.

0
_13th_Dragon napisał(a):
Azarien napisał(a):

... Zalecanym językiem dla WinForms jest C# ...

BigBoy napisał(a):

Dzięki za odpowiedzi :) Tak też zrobię ;) - i tak zamierzałem przymierzyć się do QT

  • Najprościej pójść prosto.
  • Też tak zrobię, skręcę na lewo.

Nie rozumiem o co Ci chodzi? Azarien napisał

Ale nie musisz małpować po innych, możesz napisać w czymkolwiek
i do tego się odniosłem -> QT == czymkolwiek.
Nauczyłem się C++ i nie mam teraz za bardzo ochoty przechodzić na C# lub ten dziwny twór którym jest C++/CLI.

mcoder napisał(a):

Jak będziesz pisał w Qt to żebyś 40 minut nie szukał generowania zdarzeń tak jak ja, tam są sygnały - klikasz prawym na kontrolce i Przejdź do slotu -> Wybierz sygnał.

Dzięki. :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1