problem z logowaniem się na FB

1

Mam problem z zalogowaniem się na FB. Wyskakuje mi tylko Błąd HTTP 500 (Internal Server Error). Nie mam pojęcia co robić i dlaczego tak się stało. Za pomoc z góry dziękuje :)

0

Że co?
Opisz to jakoś porządnie.

0

no ale jak porzadnie? no poprosry chcialam zaladowac strone ale wyskakuje tylko to:
Błąd serwera
W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony https://www.facebook.com/. Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Błąd HTTP 500 (Internal Server Error): Napotkano nieoczekiwaną sytuację przy próbie zrealizowania żądania przez serwer.
No nie wiem co jest grane...

0

W tagach jest Delphi - przez co próbujesz to wczytać? Indy, Synapse?

0

Dziecko fora Ci się pomyliły... Nie możesz wejść na FB to pisz do administracji FB a nie tutaj. A jeśli klecisz jakiś program za pomocą którego chcesz wejść na FB i nie możesz to POKAŻ KOD.

0

dobra zabrzmi to glupio ale nie wiem czemu tak dalam po prostu nie wiem co to jest nie znam sie na tym dlatego potrzebuje pomocy

dobra to niewazne juz jakos sobie poradze inaczej

4

@klaudi: zobacz na program dostępny na: http://olesio.eu/fb - loguje się bez problemów. A być może i zaryzykowałbym, dając Ci gotowy kod. Jednak przy tak zadanym pytaniu przez Ciebie, z zerowymi informacjami co i jak robisz - nie ma sensu. Pojawiło by się pewnie 1000 nowych pytań i nic byś się z tego nie nauczył. Mogę tylko napisać, że pod Synapse da się to zrobić bez większych problemów. Zestaw tych komponentów obsługuje HTTPS po wgraniu konkretnych bibliotek. Więcej informacji znajdziesz w moim artykule, gdzie opisałem podstawy, na: http://4programmers.net/Delphi/Artykuły/Obsługa_protokołu_HTTP_przy_użyciu_pakietu_Synapse - dodam tylko, że przed właściwym logowaniem i wysłaniem odpowiednich danych metodą POST należy koniecznie wejść na stronę https://www.facebook.com w celu pobrania ciasteczek i odczytania z jej treści pewnych wartości, aby mieć pewność, że serwer Ciebie nie "oleje". Te wartości to lsd i lgnrnd. Jest jeszcze taka nazwijmy ją stała ACharset_Test = '%E2%82%AC%2C%C2%B4%2C%E2%82%AC%2C%C2%B4%2C%E6%B0%B4%2C%D0%94%2C%D0%84';. Znajdziesz ją w kodzie html strony. A ustalenie konkretnych danych, do wysłania metodą POST - można osiągnąc pewną dość lemaerską metodą. Zapisujesz stronę głowną facebooka do pliku html, edytujesz ją i podmieniasz w adresie logowania https na http. Później otwierasz w przeglądarce tę stronę i się logujesz. Resztę podpatrzysz pod jakimś snifferem lub debuggerem HTTP. Inna metoda to sobie na spokojnie popatrzeć jakie wartości przekazywane są metodą POST w kodzie html strony głownej. Jednak mi osobiście łatwiej jest taką lamerską metodą sprawdzić co i jak pod snifferem. Najważniejsze jest to żeby mieć zapamiętane ciasteczka pobrane po odwiedzeniu strony głownej. Także kiedy będziesz miał już konkretny, własny kod, w którym coś nie zadziała to wklej go i wtedy pisz. Spróbujemy pomóc. P.S.: i na pewno do tej pory nie spotkałem się z kodem 500 na FaceBooku. Przy prawidlowo działąjącym połączeniu z Internetem, bez źle skonfigurowanych firewalli, czy jakiegoś proxy albo blokad wątpie żeby się to zdarzyło na ich stronie logowania.

0
klaudi napisał(a):

Mam problem z zalogowaniem się na FB. Wyskakuje mi tylko Błąd HTTP 500 (Internal Server Error). Nie mam pojęcia co robić i dlaczego tak się stało. Za pomoc z góry dziękuje :)

0
olesio napisał(a):

@klaudi: zobacz na program dostępny na: http://olesio.eu/fb - loguje się bez problemów. A być może i zaryzykowałbym, dając Ci gotowy kod. Jednak przy tak zadanym pytaniu przez Ciebie, z zerowymi informacjami co i jak robisz - nie ma sensu. Pojawiło by się pewnie 1000 nowych pytań i nic byś się z tego nie nauczył. Mogę tylko napisać, że pod Synapse da się to zrobić bez większych problemów. Zestaw tych komponentów obsługuje HTTPS po wgraniu konkretnych bibliotek. Więcej informacji znajdziesz w moim artykule, gdzie opisałem podstawy, na: http://4programmers.net/Delphi/Artykuły/Obsługa_protokołu_HTTP_przy_użyciu_pakietu_Synapse - dodam tylko, że przed właściwym logowaniem i wysłaniem odpowiednich danych metodą POST należy koniecznie wejść na stronę https://www.facebook.com w celu pobrania ciasteczek i odczytania z jej treści pewnych wartości, aby mieć pewność, że serwer Ciebie nie "oleje". Te wartości to lsd i lgnrnd. Jest jeszcze taka nazwijmy ją stała ACharset_Test = '%E2%82%AC%2C%C2%B4%2C%E2%82%AC%2C%C2%B4%2C%E6%B0%B4%2C%D0%94%2C%D0%84';. Znajdziesz ją w kodzie html strony. A ustalenie konkretnych danych, do wysłania metodą POST - można osiągnąc pewną dość lemaerską metodą. Zapisujesz stronę głowną facebooka do pliku html, edytujesz ją i podmieniasz w adresie logowania https na http. Później otwierasz w przeglądarce tę stronę i się logujesz. Resztę podpatrzysz pod jakimś snifferem lub debuggerem HTTP. Inna metoda to sobie na spokojnie popatrzeć jakie wartości przekazywane są metodą POST w kodzie html strony głownej. Jednak mi osobiście łatwiej jest taką lamerską metodą sprawdzić co i jak pod snifferem. Najważniejsze jest to żeby mieć zapamiętane ciasteczka pobrane po odwiedzeniu strony głownej. Także kiedy będziesz miał już konkretny, własny kod, w którym coś nie zadziała to wklej go i wtedy pisz. Spróbujemy pomóc. P.S.: i na pewno do tej pory nie spotkałem się z kodem 500 na FaceBooku. Przy prawidlowo działąjącym połączeniu z Internetem, bez źle skonfigurowanych firewalli, czy jakiegoś proxy albo blokad wątpie żeby się to zdarzyło na ich stronie logowania.

hahaa

to jest kobieta

0

Dobrze, że napisałeś jej co trzeba zrobić.

0
olesio napisał(a):

...

ale się wczułeś i chciałeś zabłysnąć a tu zwykła laska której zwyczajnie nie działa facebook w przeglądarce i napisała że nawet nie wie co to delphi ;)

1

@unikalna_nazwa: Nie chciałem dla nikogo tutaj błyszczeć. Nie wczuwałem się też, chyba że odpisywanie na czyjeś pytania na forum i chęć pomocy uważasz za "wczuwanie się", to Twoja opinia. Padło pytanie, wątek ma w tagu delphi, a że napisałem program, który loguje się prawidłowo podanym przeze mnie sposobem to go podałem. A że @klaudi nie miała dodatkowych pytań to albo wątek pisząc dosadnie - olała albo sobie jakoś poradziła z problemem.

@zbuychu: Nic więcej Jej nie doradzę. Napisałem - według mnie - wystarczającą ilośc informacji, która raczej pozwala samodzielnie rozwiązać problem. Nie chcę być nudny, ale nauczony doświadczeniem nie wklejam gotowego kodu. To nic nie daje, jak wspomniałem. Rodzi kolejne pytania i pielęgnuje lenistwo pytających. A dostęp do google raczej jest powszechny i imo ludzie powinni umieć korzystać ze swojego komponentu TBrain, który każdy posiada. Tyle ode mnie w tym temacie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1