Otworzenie programu na innym komputerze

0

Dzień dobry, na zajęcia napisałem grę wąż, jednak migał ekran - użyłem do tego biblioteki nCurses i wszystko jest OK, jednak nie wiem jak zapisać program, żeby ktoś go mógł u siebie otworzyć.

Innymi słowy - sam plik .exe chciałbym, żeby działał na komputerze gdzie tego nCurses nie ma... jak rozwiązać ten problem?

0

Dostarczyć z EXE odpowiednie DLLki

0

te .dll wystarczy jak są w folderze z programem?

curses.h -> pdcurses.dll
ctime -> ?
cstdlib -> ?
windows.h -> ?

Dodatkowo zapytam tutaj o zatrzymywanie programu na krótki czas... tylko używając _sleep(); z windows.h program nie żre procesora... czy jest jakaś alternatywa, żebym nie musiał dołączać całej biblioteki dla jednej funkcji?

0

Ściągnij i uruchom "Dependency Walker" - podaje listę DLL-ek które są potrzebne dla Twojego EXE-ca.

http://dependencywalker.com/

Niektóre z tych DLL-ek masz w systemie domyślnie - np. KERNEL32.DLL
Wyszukanie nazwy DLL-ki w internecie zwykle pomaga się zorientować do czego ona jest i czy należy jej się spodziewać w systemie.

0

Dzięki Wam Panowie, już jest OK.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1