Zapisywanie do pliku przez getch()

0

Witajcie,
mam mały problem z programem, muszę stworzyć program, który zapisuje to co piszę do pliku przy pomocy getch(). Problem z tym, że nie wiem jak zrobić to dla więcej niż jednego znaku, wydaję mi się, że w pętli i do tablicy, jednak nie bardzo wiem jak to zrobić. Tyle napisałem:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#define F "baza.txt"
int main()
{
  FILE *fp;
  char c,tab[255];
  printf("Piszesz do pliku:\n");// z jednym znakiem, dla testu, bo nie mam pojecia jak dla wiekszej ilosci
  c=getch();
  fp=fopen(F,"w");
  fprintf(fp,"%c",c);
  fclose(fp);
  
  system("PAUSE");	
  return 0;
}
 
1
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#define F "baza.txt"
int main()
{
  FILE *fp;
  char c,tab[255];
  printf("Piszesz do pliku:\n");// z jednym znakiem, dla testu, bo nie mam pojecia jak dla wiekszej ilosci
  fp=fopen(F,"w");

  do
  {
      c=getch();

      fprintf(fp,"%c",c);
      putchar(c);  //to wrzuca nam na konsole to co wpisaliśmy
  }while(c!='a'); //gdy użytkownik wpisze a program się kończy



  fclose(fp);

  system("PAUSE");
  return 0;
} 
0

Czyli moja maniakalna wizja używania tablic mnie zgubiła, jeszcze dużo nauki przede mną. Dzięki wielkie za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1