Przekazanie Arraylisty, przełączanie JFrame.

0

Czesc.

Pisząc program na zaliczenie zaciołem sie na dwóch problemach:

  1. Mam 3 onka (JFrame) i chciałbym, a w czwartym mam 3 przyciski i chciałbym w zależnosci który nacisne takie okno sie odpala.
  2. Mam tez ArrayListę, na której owe 3 okna działają. Zainicjowana jest w 1szym JFramie, jak zrobić żeby w 2gim i w 3cim też ją widać.
2

zaciĄłeś się chyba też na ortografii
ad.1. a gdzie jest problem? Przekaż do czwartego okienka referencje do tych pozostałych 3 i ustawiaj im visibility
ad.2. jw. przekaż do niej referencje

0
Shalom napisał(a):

zaciĄłeś się chyba też na ortografii
ad.1. a gdzie jest problem? Przekaż do czwartego okienka referencje do tych pozostałych 3 i ustawiaj im visibility
ad.2. jw. przekaż do niej referencje

Racja nawet nie zauważyłem, tego błędu .

Jakbyś jeszcze mógł pokazał jakis przykład przekazywanie referencji, to byłoby wspaniale.

0

o_O

class A{
  private final B referencjaDoB;

  public A(B refB){
    referencjaDoB = refB;
  }
}

class B{
}

public class Runner{
  public static void main(String[] args){
    B obiektB = new B();
    A obiektA = new A(obiektB);
  }
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1