(php) wyodręnienie z html do zmiennej

0

Witam, pobieram sobie stronę html do zmiennej za pomocą file_get_contents i potrzebuję wyodrębnić dwie rzeczy ze strony (nie ogarniam preg):

<form class="clearfix" id="freedownform" style="margin-bottom:0" action="**tego potrzebuję**" method="POST"> **tego potrzebuję**
0

$TaZmienna=file_get_contents..
$start=stripos($TaZmienna,'action="');
$end=stripos($TaZmienna,'" method=',$start);
$ToCoPotrzebujesz=substr($TaZmienna,$start,$end-$start);

0

Coś mi nie działa testowałem sobie na m.o2.pl to wypluwa całą stronę. To mój kod.

 $strona = file_get_contents('http://m.o2.pl');
$start=stripos($strona,'<title>');
$end=stripos($Strona,'</title>',$start);
$ToCoPotrzebujesz=substr($strona,$start,$end-$start); 
echo $ToCoPotrzebujesz;
0

$strona to nie ta sama zmienna co $Strona

0

Jest trochę lepiej ale nie działa prawidłowo.

0
limber napisał(a):

Jest trochę lepiej ale nie działa prawidłowo.

Musimy się skontaktować z wróżbitą Maciejem żeby się dowiedzieć co i jak nie działa prawidłowo?

0
-321oho napisał(a):
limber napisał(a):

Jest trochę lepiej ale nie działa prawidłowo.

Musimy się skontaktować z wróżbitą Maciejem żeby się dowiedzieć co i jak nie działa prawidłowo?

Dałem kod tego jak ja to robię więc nie rozumiem jaki problem sprawdzić.

0
limber napisał(a):
-321oho napisał(a):
limber napisał(a):

Jest trochę lepiej ale nie działa prawidłowo.

Musimy się skontaktować z wróżbitą Maciejem żeby się dowiedzieć co i jak nie działa prawidłowo?

Dałem kod tego jak ja to robię więc nie rozumiem jaki problem sprawdzić.

Ty nam płacisz czy to my ci pomagamy za darmo? Bo mi się wydaje że zachowujesz się dosyć niepoważnie jak na darmowe forum. No ale w końcu programista PHP...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1