Równe tabele liczbowe

0

Witacie. Mam tabelkę, szerokość 30, wysokość 30 i wygląda ona mniej wiećej tak:
1,2,3,4,5,6,7....30
1 1 2 3 4 5 6....29
2 0 1 2 3 4 5....28
3
4
5
6
7
.
.
.
30

Jak każdy widzi, biorę liczbę z kolumny i odejmuje od liczby z danego wiersza. Niestety sypie mi się ta tabelka, gdyż liczby nie są pod sobą. Program mniej więcej wygląda tak:

import math
print '-',
for i in range(1,31):
    print i,
print ''
for i in range(1,31):
    print i,
    for k in range(1,31):
        print '%i '.ljust(1) %int(math.fabs(k-i)),
    print ''

Moje pytanie. Jak zrobić formatowanie "liczb" wyświetlanych przez "print" aby były one równe, jeden po drugim dokładnie jak w tabelce ?

0

działa znakomicie, dziękuje !

0
ququnamuniuhexium napisał(a):

działa znakomicie

No patrz.. zupełnie jak google, też działają znakomicie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1