Jak wyswietlic tablice char **

0

Mam pytanie. Za duzo pisania w C++ i juz glupieje. Jak wyswietlic zawartosc tablicy char ** w C? Chodzi mi bardziej o te petle iterujace, zapomnialem, ale fail...

0

oczywiscie chodzi o to, ze ta tablica z funkcji zwracana i nie wiem, jakie bedzie miala rozmiary, bo zalezy od funkcji czytajacej plik

0

oczywiscie chodzi o to, ze ta tablica z funkcji zwracana i nie wiem, jakie bedzie miala rozmiary, bo zalezy od funkcji czytajacej plik

W takim razie się nie da.

Chyba że wiesz coś więcej o tych danych, na przykład że ostatni wskaźnik w tablicy to NULL (tak jest rozwiązane wypisywanie char* - ostatni znak to \0).

0

zacmienie minelo i poradzilem sobie:

int i = 0;
    while (filenames[i] != NULL)
    {
        printf("%s\n", filenames[i]);
        i ++;
    }

C to jest jednak masakra. Dzięki za podpowiedź:))

1
mam traume po C napisał(a):

C to jest jednak masakra. Dzięki za podpowiedź:))

Bo C to język, który zakłada, że programista wie co robi. Nie interesuje go czy to co robi jest poprawne lub bezpieczne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1