Tworzenie z $_POST tabeli i wysyłanie jej do innego forularza

0

Witam,
Pomoże mi ktoś z moim problem albo powie jak to zrealizować a zatem
Tworze sobie formularz kod tylko cześć formularz generuje się w pętli for:

for($i=1; $i <= $liczba $i++){
<tr>
<td>'.$i.'</td>
<td><input type="text" name="imie" maxlength="25"></td>
<td><input type="text" name="wiek" maxlength="22" size="5"></td>
</tr>
}

i teraz mam pytanie jak stworzyć z tego przed wysłaniem tablice dwuwymiarowa np.

$table[0]['imie'];
$table[0]['wiek];
$table[1]['imie'];
$table[1]['wiek]; 
itd

Bardzo proszę o pomoc

0

znaczniki html musisz przepuścić przez echo:

echo '<tr> ... </tr>';

poza tym w for brakowało średnika

for($i=1; $i <= $liczba; $i++){
echo '<form method="POST" action="index.php" ><tr>
<td>'.$i.'</td>
<td><input type="text" name="imie" maxlength="25"></td>
<td><input type="text" name="wiek" maxlength="22" size="5"></td>
</tr>
</form>';
}
0
lolq napisał(a):

znaczniki html musisz przepuścić przez echo:

echo '<tr> ... </tr>';

poza tym w for brakowało średnika

for($i=1; $i <= $liczba; $i++){
echo '<form method="POST" action="index.php" ><tr>
<td>'.$i.'</td>
<td><input type="text" name="imie" maxlength="25"></td>
<td><input type="text" name="wiek" maxlength="22" size="5"></td>
</tr>
</form>';
}

Co ty zrobiłeś ? Tworzenie kilku formularzy ?

Co do autora: Nie tylko, że nic nie mówisz o kodzie to jeszcze zdania nie potrafisz zbudować - znasz coś takiego jak interpunkcja ?
Jak chcesz się bawić w programowanie to zacznij od książki.

Opisz jeszcze raz co chcesz zrobić:

  • dane wejściowe
  • co ma się z nimi dziać
  • dane wyjściowe
0
Zi00mal napisał(a):

Co ty zrobiłeś ? Tworzenie kilku formularzy ?

no chyba autorowi o to chodziło? Nie rozumiem w tym momencie o co Tobie chodzi...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1