Wykres znika

0

Gdy zapisuje wykres TeeChart za pomocą procedury:

Chart1.SaveToBitmapFile(SelectedDir)

lub

Chart1.SaveToMetafile(SelectedDir); 

Po zapisaniu pliku w formularzu zamiast wykresu wyświetla mi się kawałek tapety pulpitu lub cokolwiek co jest pod okienkiem wykresu.
Wykres pojawia się dopiero gdy go przesunę wewnątrz okna lub zmienię zoom.
Co zrobić aby był znów widoczny od razu po zapisie?

1
Pegii napisał(a)

Wykres pojawia się dopiero gdy go przesunę wewnątrz okna lub zmienię zoom.
Co zrobić aby był znów widoczny od razu po zapisie?

Nigdy wcześniej nie korzystałem z tego komponentu, ale spróbuj odświeżyć (Refresh) lub przemalować (Repaint) wykres lub formularz po zapisie - to może pomóc;

0

A nie masz czegoś typu Update zastosować ? Trudno powiedzieć cokolwiek bez dokumentacji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1