Problem z biblioteką fstream

0

Mam taki problem, otóż napisałem sobie taki programik:

#include <fstream>
int main() {
std::ofstream plik;

plik.open("plik.txt");

plik<<"plik";

plik.close();

return 0;
}

Problem polega na tym że po włączeniu programu w pliku jest nadal pusto. Nie wiem co może powodować ten błąd.

0

A sory za bezsensowny post, jak uruchomiłem normalnie zadziałało. Temat do zamknięcia.

0

sprawdź, czy po open strumień nie jest w stanie błędu. if(!plik) { błąd otwarcia } Możliwe, że bieżący katalog jest nie tam, gdzie Ci się wydaje i plik jest stworzony w innym miejscu. Jak odpalasz program?

0

Używałem Compile and Run i nie działało, jak uruchomiłem program w katalogu to zadziałało.

0

Zapewne działało, ale katalog domyślny jest gdzieś indziej, lub mogłeś nie mieć uprawnień do pisania tam.

0

Tak, sprawdzałem zawsze mam problemy z katalogami.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1