autohotkey automatyczne klikanie w linki

0

hej,
potrzebuje podpowiedzi, chce zrobić automatyczne klikanie w linki:

od tych:
www.costamcostam.pl/index.php?a=wpi&id=13131 kliknięcie
www.costamcostam.pl/index.php?a=uw&id=13131 usuwanie

do tych:
www.costamcostam.pl/index.php?a=wpi&id=1242 kliknięcie
www.costamcostam.pl/index.php?a=uw&id=1242 usuwanie

nie wiem jak to zrobić, tą pętlę i to, żeby nie otwierały się nowe karty, tylko to w jednej, żeby się to wszystko robiło

Chodzi o otwartego mini kliknięcie linku wpisu, usunięcie wpisu, kliknięcie następnego wpisu i jego usunięcie ... jaśniej już nie można chyba, na chłopski rozum.

2
adam_per napisał(a)

jaśniej już nie można chyba, na chłopski rozum.

Wybacz, ale gorzej już nie można... Chłopów szukaj może na polu za miedzą, tutaj napisz na programisty rozum - inaczej zmień forum;

Nie napisałeś praktycznie nic, nad czym można by się zastanowić i jasno odpowiedzieć; Z Twoich tagów (pętla przeglądarka autohotkey linki kliknięcie) nie wynika nic, prócz tego, że masz problem z konstrukcją pętli do klikania w jakieś linki w przeglądarce... Co mi to mówi? Nic...

Może napisz jaki to język, jakie środowisko, jaka przeglądarka, jaki efekt Cię interesuje i do czego dążysz oraz - przede wszystkim - jak my możemy Ci pomóc - inaczej temat będzie wisiał tygodniami i nikt nie napisze Ci nic sensownego prócz zjeby...

Poza tym pisz językiem informatycznym i korzystaj z fachowych określeń a nie jak chłop, który dorwał się do klawiatury po całodniowej robocie w polu;

0
adam_per napisał(a):

hej,
potrzebuje podpowiedzi, chce zrobić automatyczne klikanie w linki:

od tych:
www.costamcostam.pl/index.php?a=wpi&id=13131 kliknięcie
www.costamcostam.pl/index.php?a=uw&id=13131 usuwanie

do tych:
www.costamcostam.pl/index.php?a=wpi&id=1242 kliknięcie
www.costamcostam.pl/index.php?a=uw&id=1242 usuwanie

nie wiem jak to zrobić, tą pętlę i to, żeby nie otwierały się nowe karty, tylko to w jednej, żeby się to wszystko robiło

Chodzi o otwartego mini kliknięcie linku wpisu, usunięcie wpisu, kliknięcie następnego wpisu i jego usunięcie ... jaśniej już nie można chyba, na chłopski rozum.

Nie znam AutoHotKey, ale tutaj: http://www.autohotkey.com/docs/commands/Loop.htm
masz instrukcję, jak korzystać z pętli. Na końcu masz nawet instrukcję, jak wyświetlić numerki od 20 do 25.

Przeczytaj, zrozum, wykorzystaj ten kawałek kodu:

 
Loop
{
    if a_index > 25
        break  ; Terminate the loop
    if a_index < 20
        continue ; Skip the below and start a new iteration
    MsgBox, a_index = %a_index% ; This will display only the numbers 20 through 25
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1