Pobieranie daty systemowej

2012-08-24 09:22
0

Czesc
Jaką metodą mogę pobrać systemową datę, ale z dokladnością co do minuty?

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 09:28
2

DateTime().now

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 09:48
0

tak, tak, wiem, ale wlasnie mi zalezy pozbyc sie tych sekund z konca

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 09:58

Możesz dowolnie sformatować sobie datę:
http://www.csharp-examples.net/string-format-datetime/

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 11:00
0

ok, przykładowo:

DateTime dt = new DateTime(2008, 3, 9, 16, 5, 7, 123);

String.Format("{0:y yy yyy yyyy}", dt);  // "8 08 008 2008"   year

ale co zrobić aby
DateTime dt == 'aktualna data'

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 11:03
0
DateTime dt = DateTime.Now;

Pozostało 580 znaków

2012-08-24 11:22
0

oczywiste pytania zadje... Dzieki za pomoc!

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: Bingbot