Jak podmienić tekst na stronach?

0

Zastanawiam się jak uzyskać taki http://pikachize.eye-of-newt.com/pika.cgi?url=http://4programmers.net/ efekt, tylko że na stałe.

Głównie chodzi o to że chciałbym we wczytywanych stronach (źródle i stylach) podmieć jakiś tekst na innych. Tylko teraz jak? Używając jakiegoś sniffera? Bynajmniej nie chodzi na wchodzenie na inne strony, tylko na tą konkretną tylko żeby jej treść była zmieniona.

0

Jeżeli to ma być zmienione "na stałe" (czyli, że nie ma się to tracić po odświeżeniu strony), to bez modyfikacji kodu źródłowego (czyli nota bene wejścia na FTP danej strony i modyfikacji plików) nie da się nic zrobić.

1
Patryk27 napisał(a):

bez modyfikacji kodu źródłowego (czyli nota bene wejścia na FTP danej strony i modyfikacji plików)

Patryk, Patryk, o korzystaniu proxy nie słyszałeś? Mam na myśli pełnoprawne proxy ustawiane w konfiguracji systemu lub przeglądarki.

1

Może nie bardzo rozumiem o co chodzi, ale nie można po prostu napisać jakiegoś userJS, który będzie to zmieniał ? Jakiej przeglądarki uzywasz?

0

Zainstaluj GreaseMonkey do pisania własnych skryptów i będziesz mógł się dostać do kodu całej strony. W GreaseMonkey możesz użyć niebezpiecznego dostępu do uchwytu do okna zakładki w przeglądarce.
Potem możesz pobrać jego zawartość body:

elbody = windowhandle.document.getElementsByTagName("body")[0]; 

i modyfikować.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1