poprawienie funkcji buttona z nadpisywaniem pliku

0

Witam
Mam plik, w którym ma być dopisywanie kolejnych pozycji tekstowych z przedrostkiem 127.0.0.1"spacja"
kod na razie wygląda tak:

            FileStream fs = File.Open(@"c:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts", FileMode.Create);

            StreamWriter sw = new StreamWriter(fs);

            sw.WriteLine(this.textBox2.Text);

            sw.Close();
            fs.Close();
 

problem w tym że na razie zamienia mi istniejący plik na wpis podany w textbox2
Jak zrobić by był to kolejny wpis oraz przedrostek 127.0.0.1 ?

1

FileMode.Create na FileMode.Append?
sw.WriteLine(this.textBox2.Text);
na
sw.WriteLine("127.0.0.1 " + this.textBox2.Text);

0

działa, dzięki

1

zamiast 5 linii kodu lepiej jedną, z File.AppendAllLines albo File.AppendAllText

0
Azarien napisał(a):

zamiast 5 linii kodu lepiej jedną, z File.AppendAllLines albo File.AppendAllText

jakiś przykład jak by to w całości wyglądało ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1