Problem z PATH w Inno Setup

0

Witam.

Mam problem w Inno Setup z ustawieniem innej ścieżki zapisu. Najlepiej będzie to opisać na przykładzie.

[Files]
Source: "program.exe"; DestDir: "{tmp}"; Flags: ignoreversion

Po instalacji, w %temp% nie ma pliku program.exe. Co ciekawe, dając na końcu skryptu coś takiego:

[Run]
Filename: "{tmp}\program.exe"; 

program.exe normalnie się uruchamia. Wiecie co jest nie tak?

1

Tak

0

Okej dzięki. Jak by ktoś nie wiedział -

All files and subdirectories in this directory are deleted when Setup or Uninstall exits.

0
szakaron napisał(a):

Okej dzięki. Jak by ktoś nie wiedział -

All files and subdirectories in this directory are deleted when Setup or Uninstall exits.

bardziej chodziło mi o fragment:

This is not the value of the user's TEMP environment variable. It is a subdirectory of the user's temporary directory which is created by Setup or Uninstall at startup (with a name like "C:\WINDOWS\TEMP\IS-xxxxx.tmp")

jakbyś chciał umieścić program w %TEMP% to powinieneś użyć

{%TEMP}
lub
{%TEMP|TU_DOMYŚLNA_ŚCIEŻKA_GDYBY_ZMIENNA_TEMP_NIE_BYŁA_USTAWIONA}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1