Wynik działania programu w pliku txt

0

witam, mam taki o to program

 from itertools import permutations
for i in permutations('0123456789',4):
    print i 

da sie zrobic zeby wynik tego programu zostal zapisany do pliku txt?

2

Tak.

1

Da się

from itertools import permutations
f=open('ble.txt','w')
for i in permutations('0123456789',4):
    print i 
    f.write(str(i)+'\n')
f.close()
0

dzieki bogdans

shaldom gratuluje umyslu...

a zeby wynik byl podany w ciagu znakow a nie tak ('0', '1', '2', '3,') itp. tylko zeby byl tak podany (0123)

0
bogdans napisał(a):
from itertools import permutations
f=open('ble.txt','w')
for i in permutations('0123456789',4):
    print i 
    f.write(str(i)+'\n')
f.close()

Tutaj powinna być użyta forma with, ręczne zwalnianie zasobów prawie nigdy nie jest dobrym pomysłem:

with open('ble.txt','w') as f:
    for i in permutations('0123456789',4):
        print(i)
        f.write('{}\n'.format(i))

Albo i generatorem w połączeniu z writelines:

with open('ble.txt', 'w') as f:
    f.writelines('{}\n'.format(i) for i in permutations('0123456789', 4))
0

a zeby wynik byl podany w ciagu znakow a nie tak ('0', '1', '2', '3,') itp. tylko zeby byl tak podany (0123)

0

należy scalić elementy krotki ('separator'.join(kolekcja)) i ew. dopisać te nawiasy:

with open('ble.txt', 'w') as f:
    f.writelines('({})\n'.format(''.join(i)) for i in permutations('0123456789', 4))
0
PS napisał(a):

należy scalić elementy krotki ('separator'.join(kolekcja)) i ew. dopisać te nawiasy:

with open('ble.txt', 'w') as f:
    f.writelines('({})\n'.format(''.join(i)) for i in permutations('0123456789', 4))

mozesz napisac caly kod?

0

Znaczy niby, że co?

2

Nie ma to jak praca zespołowa:

fajnie jest być "programistą" :]

0

Jeżeli zaniesie do szkoły kod napisany przez PS, to mu nie uwierzą, że napisał samodzielnie,

0

lol to nie jest do szkoly :D kto mi to napisze?

0

Jedna wersja programu Ci nie wystarcza?

0

Brakuje tylko podstawowego elementu (czytało się Perełki):

import tbrain
0

jaka jedna wersja programu ten PS daje mi tylko poszczegolne elementy programu nic konkretnego ty mi dales good ale wole miec ciag znakow (0123)

1

Ale, do kur*** nędzy, te dwie linijki (+ import na początku) to jest CAŁY program z formatowaniem, które chciałeś?

0

A uruchomiłeś kod podany przez PS?

0

nie ten kod ps nie dzialal ale jak dopisalem do twojego to f.writelines('{}\n'.format(i) for i in permutations('0123456789', 4)) zamiast f.write(str(i)+'\n') to cos sie ruszylo zaraz zobacze jaki bedzie wynik w notepadzie

jak zamienilem te linijki to tworzy mi plik txt o wadze 500mb

0

Zastubowane wersje: http://ideone.com/OsPef - Python 2.x, http://ideone.com/Nlj1Y - Python 3x. - nie działa?

0

To znaczy, że nie potrafisz przepisać (przekopiować) kodu z forum. Może ten uda Ci się przepisać bezbłędnie i zrozumieć (nie jest w duchu Pythona).

from itertools import permutations
f=open('ble.txt','w')
for i in permutations('0123456789',4):
    f.write('(')
    for n in i:
       f.write(str(n))
    f.write(')\n')   
f.close()
0

super dziala dzieki bogdans

a zeby z przodu tego ciagu znakow bylo to 880505-215

2

Jeśli ktoś nie jest w stanie przekleić dwóch działających linijek z forum i napisać co "nie działa" to chyba potrzebował pomocy rodziców żeby się zarejestrować...

0
carlitomac11 napisał(a):

a zeby z przodu tego ciagu znakow bylo to 880505-215

Czyli żeby jak to miało wyglądać? Chyba nie masz na myśli (880505-215ciąg)?

0

To pewnie jakiś konkurs jest ;]

0
PS napisał(a):
carlitomac11 napisał(a):

a zeby z przodu tego ciagu znakow bylo to 880505-215

Czyli żeby jak to miało wyglądać? Chyba nie masz na myśli (880505-215ciąg)?

tak zeby tak wygladalo

nie to nie jest konkurs

ej a czego ciag wyswietla sie do (9876)?? PS twoje kody tez dzialaja

0

http://ideone.com/72PgB

ej a czego ciag wyswietla sie do (9876)??

A niby do ilu ma wyświetlać?

0

PS 880505-215 to bez nawiasu kwadratowego da sie?

dobra mam PS dzieki wielkie pozniej dam znac czy pomoglo :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1