WSKAŹNIKI-wyswietlanie WPISANYCH Z KLAWIATURY SLOW

0

Witam mam problem.Otóż jestem kompletnym aikiem z programowania a mielismy zrobic program w pascalu ze wpisuje sie z klawiatury imie i nazwisko i sie je poptem wyswietla.problem w tym ze to ma byc na wskaznikach a ja jestem prawdziwie zielony w tym.Udalo mi sie zrobic takie cos lecz nie wiem jak wyswietlic.Jak ktoś mógłby mi pomóc byłbym wdzieczny.Potrzebuje to na juz bo dzis musze to wyslac nauczycielowi.Z góry dziekuję za pomoc.
oto kod programu:

 uses Crt;
type
   WskStud = ^TStudent;
   TStudent = record
              nazwisko,imie : string;
              nast,pop    : WskStud;
              end;

var
   pocz, kon, elem : WskStud;
x,y:String;
i,n:Integer;
q:Char;


  procedure DolaczNaPocz(var pocz, kon : WskStud; x:String);
var tmp : WskStud;
tdp:WskStud;
begin
clrscr;
writeln('podaj imie; ');
readln(x);
   New(tmp);
   tmp^.imie:=x;
   tmp^.nast:=nil;
   if pocz = nil then kon:=tmp
   else pocz^.nast:=tmp;
   pocz:=tmp;
writeln('podaj nazwisko; ');
readln(y);
   New(tdp);
   tdp^.imie:=y;
   tdp^.nast:=nil;
   if pocz = nil then kon:=tdp
   else pocz^.nast:=tdp;
   pocz:=tdp;
end;
procedure Wyswietl(var pocz : WskStud);
var tmp,tdp : WskStud;
begin
clrscr;
   tmp:=pocz;
   while tmp <> nil do
   begin
   while tdp <>nil do
   begin
      WriteLn(tmp^.nazwisko);
      tmp:=tmp^.nast;
      Writeln(tdp^.imie);
      tdp:=tdp^.nast;
      end;
   end;
   end;
procedure menu;
begin
repeat
Writeln('Wybierz opcje z której chcesz skorzystać:');
Writeln('2 -> imie i nazwisko');
readln(i);
case i of
2: DolaczNaPocz(pocz,kon,x);
end;
writeln;
Wyswietl(pocz);
writeln;
writeln('Czy chcesz zakonczyc program? Tak/Nie');
read(q);
until Upcase(q)='Tak';
readln;
end;

Begin
Clrscr;
menu;

end.
3

WSKAŹNIKI-wyswietlanie WPISANYCH Z KLAWIATURY SLOW

MUSISZ KRZYCZEĆ?!

Udalo mi sie zrobic takie cos lecz nie wiem jak wyswietlic

Masz procedurę wyświetl, zakładając że wiesz co to procedura.

Potrzebuje to na juz bo dzis musze to wyslac nauczycielowi.

To straszne!

.Udalo mi sie

Po co kłamiesz?!

0

owszem mam procedure wyswietl ale nie dziala. dlatego napisalem ten temat tutaj zeby mi ktos pomogl a nie ze mnie drwił.

1

owszem mam procedure wyswietl ale nie dziala.

No to ją napraw, żeby działała.

dlatego napisalem ten temat tutaj zeby mi ktos pomogl a nie ze mnie drwił.

Jakbyś nie chciał żeby z ciebie drwili to byś nie zakładał tematów gdzie chcesz żeby inni za ciebie zrobili, tylko byś szukał wskazówek. Tylko że ty nie znasz podstaw i masz nadzieję że jakoś uda ci się to zaliczyć przez gotowce. I jak tutaj nie chcesz być tematem drwin?!

0
olioli13 napisał(a):

owszem mam procedure wyswietl ale nie dziala. dlatego napisalem ten temat tutaj zeby mi ktos pomogl a nie ze mnie drwił.

http://peb.pl/programowanie/1030141-pascal-listy-jednokierunkowe.html

@olioli13 jaja sobie robisz ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1