Znajdź w tym programie pętle która wczytuje po kolei dane z pliku.

0
#include <cstdlib>
#include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
int main()
{
fstream plikO,plikZ;
plikO.open("dane.txt",ios::in);
plikZ.open("zadanie4.txt",ios::out);
if (plikO.good())
{
while(!plikO.eof())
{
            string odczyt;
            getline(plikO,odczyt);
            int k=0, t=odczyt.length()-1;
            bool test=true;
do
            {
                if(odczyt[k]!=odczyt[t]) test=false;
                k++;
                t--;
}while (k<t && test);
            if (test) plikZ<<odczyt<<endl;
       }
       plikO.close();
       plikZ.close();
       }
else cout <<"Blad";


 system ("pause");
 return 0;   
}
3

Pierwszy znalazłem!

0

Znajdź w tym programie pętle która wczytuje po kolei dane z pliku.
Proszę o napisanie jak krowie na rowie, bo szczerze mówiąc nic z tego nie rozumiem.
Musze napisać program, wszystko pięknie ładnie, ale mam wczytać 500 liczb z pliku i nie mam pojęcia jak. To jest jakiś tam programik który znalazłam w necie, wczytuje po kolei z pliku, ale nie wiem która jego pętla to wykonuje. Co mam usunąć gdzie mogę wpisać moje instrukcje do każdej liczby z osobna (w sensie chciałabym wczytać, obliczyć i wywalić na ekran i wziąć następną liczbę)
Napiszcie błagam, bo zginę marnie w czeluściach rozpaczy.

#include <cstdlib>
#include<iostream>
#include<fstream>
using namespace std;
int main()
{
fstream plikO,plikZ;
plikO.open("dane.txt",ios::in);
plikZ.open("zadanie4.txt",ios::out);
if (plikO.good())
{
while(!plikO.eof())
{
            string odczyt;
            getline(plikO,odczyt);
            int k=0, t=odczyt.length()-1;
            bool test=true;
do
            {
                if(odczyt[k]!=odczyt[t]) test=false;
                k++;
                t--;
}while (k<t && test);
            if (test) plikZ<<odczyt<<endl;
       }
       plikO.close();
       plikZ.close();
       }
else cout <<"Blad";


 system ("pause");
 return 0;   
}
2

Prościej napisać swój program.

0

To jest kod programu, który czyta liczby z pliku:

#include <iostream>
#include <fstream>

int main(int, char**)
{
  std::ifstream rFile;
  rFile.open("liczby.txt"); //Otwórz plik
  int ileLiczb;
  rFile>>ileLiczb; //Wczytaj ile liczb jest w pliku
  for(int i = 0; i < ileLiczb; ++i)
  {
    int liczba;
    rFile>>liczba; //Wczytuj liczbę w pętli for
    std::cout<<liczba<<std::endl; //Wypisz wczytaną liczbę
  }
  return 0;
}

W pliku jako pierwsza liczba jest podane ile liczb jest w pliku. Liczby kolejno są wczytywane i wypisywane na standardowe wyjście. Przykładowy plik:

5
1
2
3
4
5
0

Dzięki wielkie, jesteś genialny, przepraszam za takie głupie pytania, ale jestem na mat-fiz-inf, i mnie tu zmuszają do pisania programów, mój antytalent cierpi, ale przynajmniej próbuję a nie ściągam wszystko z neta.
Pozdrowienia :)

0

Aż tak źle z moim nierozgarnięciem nie jest - zdaje sobie sprawę :)

2
sanae napisał(a):

... a nie ściągam wszystko z neta.
A to co teraz działo się w tym temacie to nie ściąganie z internetu?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1