Program ze strukturami w C++

0

Witam serdecznie ! Błagam o szybką pomoc w programie o poleceniu
Zdefiniuj strukturę, o nazwie okno składającą się z pól
szerokość, wysokość, kolor, cena. Wprowadź tyle okien, ile wpisał

użytkownik (max 10), pobrać od użytkownika dane, wypisać w

czytelnej postaci na ekranie, znaleźć okno najszersze, obliczyć

średnią cenę wszystkich okien.

Prosiłbym bardzo o pomoc, odwdźięczę się.

0

Prosiłbym bardzo o pomoc, ort! się.

Czym?

0

Błagam, pomóżcie..

1

Sorry za ten błąd.
Wyślę Ci 0.7 jak mi podasz adres, ale błagam, pomóż

0

Tak na start to.. świetny tag! Jeżeli chcesz, żeby ktoś za ciebie napisał to napisz do działu praca i zaproponuj cenę. Ja dam ci kilka wskazówek.

Struktury i pola w nich definiujemy tak:

struct nazwa
{
    public:
        int pole;
        
        nazwa(int _pole) // to jest konstruktor
        {
            pole = _pole;
        }
    
};

Obiekty struktury tworzymy tak:

nazwa obiekt(123);

Przyda się tablica, do której damy obiekty (max. 10) tych obiektów:

nazwa* tablica = new nazwa[n];

Oczywiście n to wielkość tablicy, ją zapewne masz wczytać od użytkownika.

Wpisywać dane do obiektu można albo przez konstruktor albo normalnie poprzez dostęp do pola struktury:

obiekt.pole = 123;

Pobiera dane się analogicznie.

Średnia arytmetyczna to chyba wiesz co to jest, więc musisz zebrać odpowiednie dane ze wszystkich elementów z tablicy, zsumować je i podzielić przez ilość.

Koniec.

0

Jakby to było 0.7 jakiegoś łyskacza to może bym się skusił.

Także jakbyś chciał, 85zł na konto, mbank, po wysłaniu kasy dostaniesz kod. Zainteresowany? Wyślij prywatną wiadomość.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1