Operacje na plikach tymczasowych

0

Cześć. Chcę zrobić plik tymczasowy, który będę mógł otworzyć, zapisać w nim ciąg znaków, sprawdzić jaki to jest ciąg, sprawdzić czy ten plik w ogóle został stworzony, jeśli został to jakoś zapisać zmienną aby nim operować a także nie tworzyć go tysiąc razy i jeśli zajdzie konieczność to go usunąć.

Bardzo dziękuje i pozdrawiam!

0

Bardzo dziękuje i pozdrawiam!
A jakie jest pytanie?

0

Hahahahahahaha

Zaczynające się od Chcę :D

0

Bardzo przepraszam, że tak chaotycznie rozpocząłem temat. Mógłby ktoś pomóc

0

Ale z czym masz problem?

0

Jak zrobić plik tymczasowy, który będę mógł otworzyć, zapisać w nim ciąg znaków, sprawdzić jaki to jest ciąg, sprawdzić czy ten plik w ogóle został stworzony, jeśli został to jakoś zapisać zmienną aby nim operować a także nie tworzyć go tysiąc razy i jeśli zajdzie konieczność to go usunąć.

0

Jak zrobić plik tymczasowy to wiem, także jak zapisać w nim zdjęcie.

1

Znaki:

static void Main(string[] args)
        {
            string path = Path.GetTempFileName();

            if (File.Exists(path))
            {
                Console.WriteLine("Temp file has been created");
                Console.WriteLine("File: " + path);

                Console.WriteLine("Writing data...");
                StreamWriter writer = new StreamWriter(path);
                writer.Write("abcdefghijklmnoprstuwxyz");
                writer.Close();

                Console.WriteLine("Reading data...");
                StreamReader reader = new StreamReader(path);
                Console.WriteLine("Read data: " + reader.ReadToEnd());
                reader.Close();

                File.Delete(path);
            }

            Console.Read();
        }

Zdjęcie:

static void Main(string[] args)
        {
            string path = Path.GetTempFileName();

            if (File.Exists(path))
            {
                Console.WriteLine("Temp file has been created");
                Console.WriteLine("File: " + path);

                byte[] pic = File.ReadAllBytes(@"D:\Obrazy\Moje\f1grenade.png"); // ofc powinien być tu twój obrazek
                FileStream stream = new FileStream(path, FileMode.Open);
                stream.Write(pic, 0, pic.Length);
                stream.Close();
            }

            Console.Read();
        }
0

Bardzo dziękuje za to co napisałeś ale czy wiesz jak zrobić plik tymczasowy w pętli?, aby utworzył się w pętli, sprawdzić czy się utworzył, jeśli tak to już więcej go nie tworzy. Chcę zrobić aby przyciśnięty klawisz zapisywało do pliku tymczasowego, dlatego nie wiem jak w pętli utworzyć ten plik tylko raz

0
Merciless napisał(a):

Bardzo dziękuje za to co napisałeś ale czy wiesz jak zrobić plik tymczasowy w pętli?, aby utworzył się w pętli, sprawdzić czy się utworzył, jeśli tak to już więcej go nie tworzy. Chcę zrobić aby przyciśnięty klawisz zapisywało do pliku tymczasowego, dlatego nie wiem jak w pętli utworzyć ten plik tylko raz

Ale po jaką cholerę w pętli? Po prostu za pomocą metody Exists sprawdzasz czy dany plik istnieje i tyle. Po co kombinować.

PS. Jakiś słownik weź, bo masz problem z poprawnym wysławianiem się.

0

Poradziłem sobie z tym problemem, lecz mam następne pytanie. Jak mogę funkcją zmienić litery duże na małe?. Powiedzmy mam wpisane w textboxie tekst "qwertyuiop", po naciśnięciu buttona chcę aby ten tekst został zmieniony na taki "QWERTYUIOP". Idzie coś takiego zrobić?

0

string.ToUpper();

0

Bardzo dziękuje, działa znakomicie !

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1