funkcja obliczająca i zwracająca dlugosc lancucha

0

mam problem z zadaniem
Napisać funkcję obliczającą i zwracającą długość łańcucha tekstowego przekazanego jako parametr.
int len(char s[])
{
int k=0;
while (s[k++]);

return k;
}

0

daj return k-1; i powinno być ok

0

jak powinien wygladac caly programy, ktory skompiluje i bedzie dzialal?

0

Czy tylko ja walnąłem na plecy i nie mogę wstać?

0
asfaltek napisał(a):

jak powinien wygladac caly programy, ktory skompiluje i bedzie dzialal?

Powinien mieć funkcję main(), kod wywołujący tę Twoją funkcję, zapewne jeszcze jakieś dołączanie bibliotek no i całą pozostałą logikę. Aha, no i to wszystko musi być zrobione poprawnie, inaczej program nie będzie się kompilował lub nie będzie działał.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1