kalendarz z wydarzeniami

0

Witam
Jak zrobić kalendarz do którego możemy dodać wydarzenia?
Długo szukałem w necie ale nic nie znalazłem
a może jest gdzieś gotowy przepis na to?
proszę o pomoc

0

Jest gotowy przepis, sprawdzony i najlepszy: utworzyć nowy projekt i klepać kod ;) a w razie problemów odpytać wujka Google, ewentualnie pisać na forum ;)

0

nie o to mi chodziło...

0

Wiem o co Ci chodziło, ale Twoje pytanie z pierwszego postu jest trochę bez sensu. To tak jakby wejść na forum o budownictwie i spytać jak wybudować dom...

0

to jak mam lepiej sformułować pytanie? Nie umiem zrobić kalendarza, nigdzie w necie nie mogę znaleŹć o tym infrmacji, więc jak mam się tego nauczyc???
Robie formatke, z przybornika wybieram monthCalendar1... i??? co mam zrobić aby po kliknięciu na konkretną datę można było dodać jakieś wydarzenie typu "urodziny Ani"

0

Najprawdopodobniej musiałbyś dziedziczyć po tej klasie i dodać odpowiednie rzeczy do eventów kliknięcia na datę w kalendarzu.

0

no właśnie, ustawić wybór daty nie problem, ale jak zrobić aby program wiedział jaka konkretnie data została wskazana?

0

Czy Ty chcesz zrobić sheduler, coś w rodzaju tego: http://www.telerik.com/products/winforms/scheduler.aspx ?

0

Nie aż tak bardzo zaawansowany, chce zrobić prosty kalendarz, w którym po kliknięciu na datę dodaje mi wydarzenie. Coś w rodzaju
Próbowałem przepisać to na VS C#, ale to nie zadziałało, więc szukam czegoś alternatywnego

0

jak mam się tego nauczyc???
Zacząć od czegoś prostszego, co będziesz wiedział jak zrobić.
Bo pytanie jest trochę niedorzeczne.
Jakby poszukać, to pewnie znalazłby się jakiś gotowiec. Ale w ten sposób to się za dużo nie nauczysz.

0

Własnie dużo się naucze, bo do tej pory tylko bazowałem na analzie gotowych programow i idzie mi swietnie

jak zrobić aby program wiedział jaka konkretnie data została wskazana, podczas klikniecia na nia myszka?

0
111dawdwd napisał(a):

jak zrobić aby program wiedział jaka konkretnie data została wskazana, podczas klikniecia na nia myszka?

Sprawdzić w MSDN?

0

gdyby to było takie proste to nie miał bym powodu spamować i błagać o pomoc na forum...

0
TextBox1.Text = Calendar1.SelectionStart.ToString();

Teraz tylko co zrobić, aby wyświetliło mi datę wg mojego widzimisię czyli DD-MM-YYYY

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1