visual studio 2010 web developer - pytanie

0

pytanie as begginer as hell.. jak można włączyć tryb designer w VS. 2010 Web Developer Express?
a dokładnie chodzi mi o takie coś:
user image
teraz mam sam kod źródłowy danej podstrony, bez takiego widoku.
Ew, jak zrobić że po dodaniu w toolboxie np. buttona, dopisuje on automatycznie do pliku .cs taki przykładowy fragment (tak jak jest w VS 2010 Express):

protected void Button1_Click(object sender, EventsArgs e){

}

pzdr!

0

Przełączniki trybu code/design/split są zazwyczaj pod kodem.
Jaki typ projektu utworzyłeś?

0

tak myślałem, więc sytuacja wygląda tak:
-Tworzę ASP.NET empty Web Application. Potem Add/ Add Item - Web Form. Dodaję nowy button, pojawia się w pliku .aspx -

<asp:button runat="server" text="Button" />

lecz plik .cs pozostaje bez zmian.

Jak chcę przełączyć się na tryb design - tak jakby zawieszał się. Zawiesza się okienko edycji kodu i tyle, nic się nie zmienia.

0

No cóż, u mnie działa. Może jakiś reset ustawień, ewentualnie repair z instalatora...

0

cholera, robiłem repaira, potem reinstala - dalej to samo.. Co może być przyczyną? Ewentualnie, które pliki usunąć aby kompletnie go wykasować z dysku?
Do tego, gdzieś jest gotowy setup dla VS 2010 Web Developer? Instaluje ją przez platformę Web, trochę to uciążliwe i trwa wieki (nie wiem dlaczego).

0
Kokoszz napisał(a):

cholera, robiłem repaira, potem reinstala - dalej to samo.. Co może być przyczyną? Ewentualnie, które pliki usunąć aby kompletnie go wykasować z dysku?

Możesz zrobić jakiegoś screena? Ale całego ekranu?

Do tego, gdzieś jest gotowy setup dla VS 2010 Web Developer? Instaluje ją przez platformę Web, trochę to uciążliwe i trwa wieki (nie wiem dlaczego).

Jest ISO ze wszystkim: http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/express-iso

0

doszedłem co i jak, trzeba było usuwać ręcznie wszystkie pliki powstałe w wyniku instalacji.. Gdzieś musiał być błąd, poszło dopiero za 2 reinstallem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1