Czy ktoś jest w stanie programowo pobrać ten plik?

0

Potrzebuję programowo ściągnąć plik, napisałem sobie program który ściąga pliki. Niby działa, ale dla tego:
http://tnttorrent.info/pobierz/702/Armia%20%26%238211%3B%20Aguirre%20EP%20%281987%29%20%5Bmp3%40128%5D_b57a36f4795f467968d9807273b747baea3e4a24.torrent

zamiast pobrać plik, pobiera kod html strony i zapisuje do pliku o.O Próbowałem przez

IdHTTP.Get();

dostałem error "EIdHTTPProtocolException with message '<html>'". A URLDownloadToFIle po prostu zapisuje stronę.

1

Bo to strona z informacją "Błąd: Aby pobierać torrenty musisz aktywować swoje konto.", a nie plik? :|
Jeśli pobierasz z marszu to nigdzie i nijak nie jesteś zalogowany.

Może na przyszłość nie bierz zleceń, których nie jesteś w stanie wykonać?

1

Serwer nie stwierdza, że ktoś jest zalogowany po numerze IP, tylko np po ciasteczkach czy numerze sesji w URLu (to rozwiązanie jest przestarzałe i coraz mniej używane).

2

@TomRiddle: przecież istnieje mój artykuł o Synapse, jest SimpleTCP i mnóstwo informacji na sieci. A Ty się pytasz jakbyś dzisiaj pierwszy raz obsługiwał protokół HTTP w swojej aplikacji, chyba że tak faktycznie jest, to korzystaj z Indy, ale w tym to tylko kAzek może pomóc, bo On to ogarnia. Poza tym w jednym z postów wspominałem jakie są wady UrlDownloadToFile. Poza tym jak pobierasz kod strony w html to zobacz pod przeglądarką jaka jest treść tej zwróconej strony. Przecież wiadomo, że jak na stronę należy się zalogować to Ty również powinieneś. Strona nie będzie jakaś "łaskawsza" dla Ciebie, bo używasz Indyka to się nagle samo z siebie zaloguje. Wiem, że nie jesteś pr0, ja też nie jestem, ale wiadomo że na forum nie jesteś od dzisiaj i ponoć jakieś tam programy piszesz dla siebie w róznych języka, podejmujesz się rownież ponoć zlecen, więc proszę ogarnij się i poczytaj jakieś RFC oraz pogoogluj co i jak robić protokołem HTTP. Podsumowując Twój wątek dotyczy banalnych podstaw więc przenoszę go do Newbie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1