Record, object or class type required

0

Taki właśnie błąd otrzymuję po probie kompilacji tego:

 begin
with IdFTP2 do
   begin
         Application.ProcessMessages;
         Username := '************';
         Password := '************';
         Host := '***************';
         Connect;
         get('dane_' + login.Text + '.mm', ExtractFileName('dane_' +  (login.Text) + '.mm'));
         
[..... tu reszta plików do pobrania...]
         Disconnect;
end;
    end;

Zaznaczona jest linia get('dane_........
A konkretnie kursor ustawia się na kropce w login.Text

Wiecie o co chodzi ?

0

a co to jest login?

0

edit

0

Komponent IdFTP także posiada zapewne pole login, do którego ty się odwołujesz, zamiast do kontrolki.
Spróbuj coś takiego self.login.text

0

dzięki dzięki wielkie jak zawsze szybko i konkretnie, motałbym się do jutra...

Dzięki ;)

0
Patryk27 napisał(a)

Komponent IdFTP także posiada zapewne pole login, do którego ty się odwołujesz, zamiast do kontrolki.
Spróbuj coś takiego mojaforma.login.text

NIGDY mojaforma TYLKO self!!!! A co jak mojaforma będzie nilem bo sobie formatkę stworzy w bloku with do bez przypisywania do tej konkretnej zmiennej? self odwołuje się do obiektu, na rzecz którego jest wołane

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1