Microsoft Visual C# Express (lokalna baza danych) ... coś jest nie tak?!

0

Witam serdecznie!

Nie po raz pierwszy piszę sobie programik w C# z lokalną bazą danych (.sdf) wykorzystując Microsoft Visual C# Express... ale tym razem coś nie gra?!

  1. mam tabela_1 z 120 wierszami
  2. pobieram z tabela_1 ... więc ... SELECT
  3. w innej konfiguracji wprowadzam dane z tabela_1 do tabela_2 (dzałanie to wynika z projektu bazy i logiki zadania jakie mam rozwiązać) ... więc ... INSERT
  4. na interface mam kontrolki pokazujące postę zadania ... "świecą" ... więc ... działa
  5. na zakończenie w kodzie SELECT FROM tabela_2 (zgodnie z maksymą "Ufać znaczy sprawdzać")... wynik jest poprawny

ALE JAK OTWORZĘ SOBIĘ tabela_2, ŻEBY ZOBACZYĆ CO PROGRAM TAM WPISAŁ TO TABELA JEST PUSTA !!! (wcześniej wszystko działało, a testowe dane wpisane do interface pojawiały się jako nowy rekord w tabeli)

Z góry dziękuję za wszystkie porady i sugestie
Pozdrawiam

0
1qaz2wsx napisał(a)

ALE JAK OTWORZĘ SOBIĘ tabela_2, ŻEBY ZOBACZYĆ CO PROGRAM TAM WPISAŁ TO TABELA JEST PUSTA !!! (wcześniej wszystko działało, a testowe dane wpisane do interface pojawiały się jako nowy rekord w tabeli)

Czym otwierasz tę tabelę?
Jakiej technologii używasz do obsługi bazy?

0

Piszę i debuuję program w Microsoft Visual C# 2010 Express.

Po kliknięciu F5 debuguję i sprawdzam działanie programu. Po zakończeniu degugowania otwieram zakładkę Database Explorer z menu tabeli wybieram "Show table data".

0

Pytałem, jakiej technologii używasz do obsługi bazy, tj. czy używasz DataSetów, Entity Frameworka, Linq to SQL, czy SqlReader i SqlCommand, albo jeszcze czego innego?
Moim zdaniem dane w ogóle nie zapisują się do bazy, a w kodzie sprawdzasz jedynie stan w pamięci.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1