Obsługa plików .rar

0

Mam problem, mianowicie nie wiem jak wykonać coś takiego:

Mam 2 pliki .rar, załóżmy że są to: a.rar i b.rar.
Plik a.rar zawiera pliki:
1.exe
2.exe

Blik b.rar zawiera:
1.exe
2.exe
3.exe
4.exe

Chcę aby po wykonaniu programu plik a.rar pozostał bez zmian (zostanie usunięty przez mój program), a plik b.rar zawierał:
1.exe i 2.exe z pliku a.rar, resztę oryginalną z b.rar

Proszę o pomoc, wskazówki itp.

0

K1: Rozpakuj plik a.rar;
K2: Rozpakuj plik b.rar;
K3: Przenieś pliki z K1 do katalogu z K2;
K4: Spakuj pliki z K3 do b.rar.

0

W sumie pomysł dobry, a mógłbym zapytać o najlepszy sposób na obsługę plików .rar?

0

Do rozpakowywania masz biblioteki i programy na oficjalnej stronie, do pakowania nic sensownego poza głównym programem nie znajdziesz. Spróbuj użyć zipa lub 7z.

0

7zipem nie zrobisz RARa. Chyba niczym nie zrobisz, to zdaje się zamknięty i płatny format.

0

ogólnie chodzi mi o spakowanie kilku plików .class to .jar, ale normalnie zawsze się jary jako rary obsługiwało..

0

Ustalmy coś:

  1. Czy masz problem z programem do pakowania plików? (Wtedy powinieneś założyć temat w dziale Hardware/Software.)
  2. Czy masz jakiś problem z Javą? (Wtedy powinieneś założyć temat w dziale Java.)
  3. Czy chcesz zrobić cokolwiek związanego z C#? (Jeśli tak, to napisz dokładnie co chcesz zrobić, to może uda Ci się pomóc.)

Aha - tematy trzeba niestety zakładać od razu w odpowiednich działach, bo wśród moderatorów istnieje pewna frakcja , której zależy na utrzymaniu bałaganu na forum.

1

Plik typu jar, to zip, a nie rar.

0

somekid, ma to związek z c#, chcę aby program wykonujący tą operację był w c#. Wystarczy aby zakwalifikować to do tego działu?:)
W takim razie, proszę o pomoc z obsługą pliku .zip:)

2

SharpZipLib bądź DotNetZip

1
pionner napisał(a)

somekid, ma to związek z c#, chcę aby program wykonujący tą operację był w c#.

A, to Ty program w C# chcesz! Raptem dobę zajęło Ci wyznanie tego sekretu, bo ani z pierwszego, ani następnych postów coś takiego w ogóle nie wynikało.

Również polecam SharpZipLib. Ale tylko dlatego, że z tej drugiej nie korzystałem.

0

W sumie było dla mnie oczywistym, że jeśli piszę w tym dziale, to chcę to wykonać za pomocą języka c#:) Dzięki, zapoznam się z tą biblioteką.

0

jeśli piszę w tym dziale, to chcę to wykonać za pomocą języka c#:)

O bardzo ciekawe, bo to dział NEWBIE. Nie rozumiem... o_O

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1