Problem z funkcją w C

0

Witam, napisałem funkcje do zamiany miejscami imienia z nazwiskiem w tablicy, jednak wyskakuje mi błąd. Błąd występuje już po kompilacji programu jednak za nic nie mogę dojść dlaczego. Będę wdzięczny z pomoc.

void zmiana(char tab[][30], int n)
{
	int i=0, j=0, k=0;
	char temp[50][30]={' '};
	for(i=0; i<n; i++) //Zapamietuje imie z "tab" do "temp"
	{
		j=0;
		do
		{
			fflush(stdin);
			temp[i][j]=tab[i][j];
			j++;
		} 
		while(tab[i][j]!=' ');
		printf("Tab: %s Temp: %s\n", tab[i], temp[i]);
	}
	for(i=0; i<n; i++) //Przypisywanie zamiast imienia nazwiska
	{
		j=0; k=0;
		while(tab[i][j]!=' ')
			j++;
		do
		{
			tab[i][k]=tab[i][j+k+1];
			k++;
			fflush(stdin);
		} 
		while(tab[i][k]!=' ');
		printf("Tab: %s Temp: %s\n", tab[i], temp[i]);
	} 
	for(i=0; i<n; i++) //Przypisuje imie i nazwisko w zmienionej kolejnosci
	{
		k=0; j=0;
		while(1)
		{
			if(tab[i][j]==' ')
			{
				while(temp[i][k]!=' ')
				{
					tab[i][j+k+1]=temp[i][k];
					k++;
				}
				break;
			}
			j++;
		}
		printf("Tab: %s Temp: %s\n", tab[i], temp[i]);
	} 
	for(i=0; i<n; i++) // Wyswietla calosc
		printf("Tab: %s Temp: %s\n", tab[i], temp[i]);
	return 0;
}

Przepraszam za spam, zapomniałem napisać, że błąd jest prawdopodobnie gdzieś w trzeciej pętli "for".

0

Ukradli ci bibliotekę standardową, że wszystko na wielokrotnie zagnieżdżonych pętlach robisz?

0

Błąd występuje już po kompilacji programu jednak za nic nie mogę dojść dlaczego.

No to naucz się używać debuggera on w takich przypadkach pomaga.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1