Tworzenie folderu i pliku naraz.

0

Jak w temacie.Czy tak można? W sensie czy można stworzyć folder z plikiem naraz?

<?
$open = fopen("users/".$login."/".$login.".pass","w+");
    $ile = fwrite ($open,$pass); 
?>

wyskakują błędy:

Warning: fopen(users/toska/toska.pass) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in E:\Programy !\VertrigoServ_htdocs\rejestracja.php on line 33

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in E:\Programy !\VertrigoServ_htdocs\rejestracja.php on line 34

Proszę o pomoc.

1

A jak stworzysz najpierw katalog, a potem plik w nim to coś złego się stanie?

1

Nie można. Najpierw stwórz katalog (mkdir()) a potem w nim stwórz plik.

0

Dzięki wielkie :D

1

Dziwi mnie szczerze mówiąc takie strasznie bezmyślne podejście większości uczących się programowania, które da się ostatnimi czasy zauważyć. Bez znajomości języka angielskiego, bez chęci zrobienia czegoś samemu, bez żadnego zainteresowania programowaniem, zrozumienia jak coś działa. Tylko taka mechaniczna nauka następujących po siebie poleceń, które na koniec mają dać jakiś wynik. A jak natrafię na najbanalniejszy program to lecę na forum.

0

zauważyłem 2 błędy w twojej wypowiedzi. 1 to: pisze się "po sobie", 2 to: w ostatniej linii chciałeś napisać chyba "problem". No cóż, widać najbardziej doświadczonym programistom również się takie błędy zdarzają. Dziwi mnie fakt, że nie sięgnąłeś do słownika języka polskiego zanim to napisałeś. Natomiast ja, w czasie kiedy pisałeś ten tekst, znalazłem rozwiązanie dla mojego problemu, które zamieszczam tutaj:

<? 
$dir = "users/".$logon."/"; 
    mkdir($dir, 0777); 
    $open = fopen("users/".$logon."/".$logon.".pass","w+");
    $ile = fwrite ($open,$pass);
?>

Pozdrawiam :D

0

Prawda w oczy kole, co? Ale jakby nie było, literówki wyszukujesz wyśmienicie - widzę świetlaną przyszłość w twojej karierze jako.. pro.. ekhem, HUMANISTA!

0

antosiek3, przyznam szczerze, że musiałem 5 razy przeczytać post rev-a żeby znaleźć te Twoje rzekome błędy. pierwszy z nich jest niezauważalny, a drugi nie jest błędem (dla takich ludzi jak ty program=problem). dopóki da się czyjeś zdania zrozumieć to nikomu to nie przeszkadza, chyba, że ktoś na siłę się czepia. mnie osobiście bardziej drażni brak wcięcia w drugiej twojego kodu linii niż źle użyty wyraz przez rev-a.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1