Nietypowe sumowanie w textBox

0

Witam

Mam pytanko dotyczące textBoxa a w sumie nietypowego dodawania otóż w zwykłym dodawania np liczby 2 i 5 wynik będzie równy 7
double L1 = double.Parse(textBox1.Text);
double L2 = double.Parse(textBox2.Text);
double wynik = L1 + L2 ;
textBox3.Text = wynik.ToString();

Co jeśli chciałbym aby wynik np liczby 2 i 3 został wyświetlony jako liczba 23 jest na to jakiś sposób??

  1. Pytanie dotyczy dzielenia z reszta resztę wyświetla mi idealnie ale chciałbym aby wynik został wyświetlony bez reszty jako liczba całkowita napisałem coś takiego ale nie zdaje rezultatu.

         double L1 = double.Parse(textBox1.Text);
         double L2 = double.Parse(textBox2.Text);
         double wynik = (L1 / L2 );
         textBox3.Text = wynik.ToString();
         //label1.Text = L1 + L2;
         //label1.Text = "Reszta: " + label1.Text;
         double L3 = double.Parse(textBox1.Text);
         double L4 = double.Parse(textBox2.Text);
         double suma = L3 % L4;
         label2.Text = "reszta :" + suma.ToString();
    

Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Mungo

2

Polecam wrócić do podręcznika, z którego korzystasz i zerknąć jeszcze raz na poddziały zatytułowane: operacje na napisach, a zwłaszcza konkatenacja oraz rzutowanie - typów liczbowych w tym przypadku.

0
Mungo56 napisał(a)

Co jeśli chciałbym aby wynik np liczby 2 i 3 został wyświetlony jako liczba 23 jest na to jakiś sposób??

2 + 3 = 5
"2" + "3" = "23"
Inaczej dodaje się liczby, inaczej napisy.

  1. Pytanie dotyczy dzielenia z reszta resztę wyświetla mi idealnie ale chciałbym aby wynik został wyświetlony bez reszty jako liczba całkowita napisałem coś takiego ale nie zdaje rezultatu.

Dzielenie z resztą dotyczy liczb całkowitych, więc jeśli chcesz wykonać takie działanie, to użyj liczb całkowitych, a nie double.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1