C++ Dynamiczne wyświetlanie wyników w memo/labelce

2011-12-27 13:45

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Witam mam problem jak zrobić aby wszystkie wyniki z pętli wyswietlały sie kolejno w memo, lub w labelce

 for (i=1;i<10;i++)
{
  Form1->Memo1->Text = i;
  }

próbowałem coś takiego na szybko ale wyswietla tylko ostatni wynik tj 9, chciałbym pokolei wszystkie wyniki najlepiej w osobnej linijce.

Jak najlepiej sie do tego zabrać.

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2011-12-27 19:35

Pozostało 580 znaków

2011-12-27 14:23

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 9 miesięcy temu

Lokalizacja: Kosmos

0

Aktualnie przypisujesz w każdym przejściu pętli wartość mem'a zamiast dodawać do niego. Zamień tą linijkę na

Form1->Memo1->Lines->Add(wartosc);

Co kurła debuguj ten kod i streszczaj się klientowi chce się fixa, a jak nie kurła to odpale visuala i ci pomoge a tego byś nie chciał

Pozostało 580 znaków

2011-12-29 11:53

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
xeo545x39 napisał(a)

Aktualnie przypisujesz w każdym przejściu pętli wartość mem'a zamiast dodawać do niego. Zamień tą linijkę na

Form1->Memo1->Lines->Add(wartosc);

A jak wpiosac w memo jakieś zdanie:

 for(int i=5;i>0;i--)
     {
       Form1->Memo1->Lines->Add("Ala ma ",i,"lat");
     }

nie moge nigdzie tego znaleźć jak połączyć tekst i zmienne. i gdzie ogólnie znaleźć jakieś informacje o Memo jak łączyć łańcuchy itp..

Pozostało 580 znaków

2011-12-29 12:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 minuty temu

nie moge nigdzie tego znaleźć
Nie mogę nigdzie znaleźć, jakie środowisko. ZGADUJĘ, że C++Builder i VCL, ale mogę się mylić.
Podawaj takie rzeczy.

"Ala ma "+IntToStr(i)+" lat"

albo

Format("Ala ma %d lat", i)
edytowany 2x, ostatnio: Azarien, 2011-12-29 12:25

Pozostało 580 znaków

2011-12-29 12:27

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Azarien napisał(a)

nie moge nigdzie tego znaleźć
Nie mogę nigdzie znaleźć, jakie środowisko. ZGADUJĘ, że C++Builder i VCL, ale mogę się mylić.
Podawaj takie rzeczy.

"Ala ma "+IntToStr(i)+" lat"

albo

Format("Ala ma %d lat", i)

a jak by zmienna miała wartość rzeczywistą albo byłaby to zmienna tablicowa to IntToStr nadal działa?

jest też FloatToStr. - Azarien 2011-12-29 12:33

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0