AdBlock we własnej przeglądarce

0

Piszę sobie własną przeglądarkę w Delphi opartą o silnik WebKit (Delphi Chromium Embedded).
Chcę dodać funkcję AdBlock/AdHunter do wycinania reklam.
Zastanawiam się jak, zrobić aby silnik przeglądarki nie ładował linków w dokumencie które pasują do stop listy. Stop lista zawiera np. wyrażenia typu */pagead/* lub http://reklama.pl/, co ma spowodować przerwanie ładowania przez silnik przeglądarki tych linków które pasują do stop listy.
Może ktoś podpowie choćby na przykładzie innych silników - Gecko lub EmbeddedWB.

0

Może ktoś podpowie choćby na przykładzie innych silników

No a jak ty to sobie wyobrażasz? Jak masz jakiś event ładowania elementów to sprawdzasz je regexpem jakimś i jak pasuje to blokujesz. Nie rozumiem w czym miałby leżeć twój problem.

0

Wyrażenia regularne to najmniejszy problem. Może jakieś szczegóły odnośnie eventa.

0

Żeby nie ładował reklam (obrazki, flash itp) musisz parsować i wycinać fragmenty kodu które silnik dostaje na poziomie struktury danych z socket'u i dopiero zmodyfikowany tekst ma zostać wysłany do obróbki graficznej silnika tak żeby został wyświetlony. Nie wiem czy masz dostęp do kodu źródłowego tego silnika, ale jak nie masz to napisz własny silnik albo zapomnij o tym. Sam FireFoxa nie napiszesz ;]

0
proqix napisał(a)

Żeby nie ładował reklam (obrazki, flash itp) musisz parsować i wycinać fragmenty kodu które silnik dostaje na poziomie struktury danych z socket'u i dopiero zmodyfikowany tekst ma zostać wysłany do obróbki graficznej silnika tak żeby został wyświetlony. Nie wiem czy masz dostęp do kodu źródłowego tego silnika, ale jak nie masz to napisz własny silnik albo zapomnij o tym. Sam FireFoxa nie napiszesz ;]

Więc jakim cudem Maxthon 3 blokuje reklamy korzystając z silnika WebKit (Chrome). A jak to robi Maxthon 2 korzystając z silnika Trident (IE), a wątpię żeby Microsoft udostępnił kod źródłowy swojego silnika!
Myślę, że się nie znasz na tym, a próbujesz mieć jakieś zdanie w tym temacie. O zdanie nie pytam, ale o szczegóły rozwiązania na poziomie kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1