Tworzenie podstron

0

Witam,

Potrzebuję pomocy w tworzeniu podstron w php. Mam stworzony cały szablon wraz z menu w html, wszystko jest w jednym dokumencie html. Chcę stworzyć kilka podstron i chciałbym aby menu i cały szablon graficzny był stały.
Proszę o dokładne wytłumaczenie, i jeśli to możliwe to bardzo proszę o podanie gotowego kodu.

Z góry dziękuję!

0

Że co?? :D

Nie ma na to gotowego kodu. <rotfl2>

0

Byłeś bardzo pomocny. Chodzi mi o gotową składnie include i jak jej użyć?

0

Pewnie o to ci chodzi. :p


if ($index)
{
$adr = "$index.php";
if (file_exists("$adr"))
include("{$index}.php");
else
include("aktualnosci.php");
}
else
include("kontakt.php");

0

czy mógłbyś mi wyjaśnić gdzie mam to dodać bo nie bardzo rozumiem.

0

chodzi mi tylko o ty czy ja ten kod mam powtarzać na każdej podstronie i czy mój szablon i menu może być dokumentem html?

0

to są podstawy podstaw, które na ogół na "kursach php" (mowie o materialach online) sa zaraz na drugim rozdziale, zaraz po nauczeniu sie otwierania trybu php, definiowania zmiennych i wykonywania na nich operacji matematycznych i użycia operatorów logicznych. może przeczytaj jeden chociaż?

i edytuj posty zamiast pisać jeden pod drugim.

0
sky1024 napisał(a)

Pewnie o to ci chodzi. :p


if ($index)
{
$adr = "$index.php";
if (file_exists("$adr"))
include("{$index}.php");
else
include("aktualnosci.php");
}
else
include("kontakt.php");

DIRECTORY TRAVERSAL! Co jak ci wklepię ?index=../../zuo i coś wrażliwego włączę?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1