Kolorowanie składni na stronie html

0

Przeszukuję sieć w poszukiwaniu skryptu w js, który by mi pokolorował składnie C++ i Javy na mojej stronie. Interesuje mnie tylko javascript, bo używam php. Znalazłem kilka takich skryptów, ale coś chyba źle robię, bo efekty nie są takie jak powinny. Miałem już jeden skrypt, który działał prawie idealnie, ale jak napisałem:

#include <iostream>
... 

to on mi na końcu go zamknął, jakby to był tag html:

</iostream>

Poszukuję dobrze działającego kolorowacza.

PS
Znalazłem taką stronę: http://www.webresourcesdepot.com/11-syntax-highlighters-to-beautify-code-presentation/

0

Interesuje mnie tylko javascript, bo używam php.

A nie możesz użyć PHP, bo?

0

Bo serwer, na którym jest moja strona, nie obsługuje php, a na nim chcę umieścić stronę.

1

Czyli używasz php, bo nie możesz użyć php. I wszystko jasne.

0
michal_2 napisał(a)

Bo serwer, na którym jest moja strona, nie obsługuje php, a na nim chcę umieścić stronę.

To co to za serwer? Zawsze myślałem, że PHP to praktycznie standard od X lat.

0

http://shjs.sourceforge.net/

testowałem na C++ kiedyś i działał bardzo dobrze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1